сряда, август 13, 2014

Как да пробия в туитър и защо не ме следват

1. Хубав аватар + бекграунд снимка
Ако си красив/а задължително твоя снимка подчертаваща това. Не особено фотошопирана и изглеждаща изкуствено сякаш на про модел.
За мъжете - снимка гол до кръста показваща плочки или до невероятната ти кола в туитър не вървят и по-добре се ограничи до най-горната част от тялото. Дори да те фолнат няколко кифли, основният контингент, в бг, ще те заклейми като селски бек, какъвто дори да си, не е задължително да демонстрираш, затова ги пускай като туитове на по-късен етап "между другото".

2. Hello World
Пускаш 10 общи туита все тая какви последвани от 20 силни, които когато отворят профила ти ще са отгоре и ще са причината да те фолнат. Може най-хубавият да си го пиннеш.
Никакви линкове и видеа и много внимателно при подбора на снимки, важно текстът да е вървежен, кое е силно е мноооого трудно да се определи, затова фолваш 20 популярни акаунта и гледаш кое им фавват най-много, също преглеждаш табът #Discover, там след като имаш тези 20 фолнати ще се появят добри популярни неща в бг-туит-сферата.

3. Голямото фолване за фолбекване
Трябва да фолнеш 500-600 акаунта, от тях поне 150 ще те фолнат също.
Изборът кого да следваш - отваряш на тези 20 популярни акаунта, които следваш, фолърите им, тъй като най-отгоре са последните които са ги последвали, то това най-вероятно са активни туитър акаунти, така че има шанс за фолбек, направо ги фолваш, няма нужда да им разглеждаш профилите, че прекалено много време ще ти отнеме. Накрая отваряш кого популярните 20 следват и си избираш вече качествени акаунти за фолване.

4. Keep calm and фаввай туитове
Ок вече си в играта имаш сносно количество фолъри, но тези с 1000+ дразнят, спокойно, реалната бройка е много по-малко, голяма част от фолърите трупани през годините изобщо не влизат в туитър вече или са корпоративни акаунти или спамери, реалната бройка е от 2 до 5 пъти по-малка, от която далеч не всички го четат. Не забравяй да натискаш по-честичко звездичката под чужди туитове.

1 коментар:

  1. другия вариант е да пишеш качествени туитове, да избягваш разговорите които не са на лични съобщения и да банваш всякакви руснаци които се опитват да те следват

    ОтговорИзтриване