неделя, юли 06, 2014

ЕС да изхвърли Великобритания

Последното предложение на британците е за втори пръстен от евространи които да не бъдели тясно обвързани с останалите, т.е. да може да правят каквото искат, да затворят границите си за имигранти, но в същото време да се възползват от целия пазар на ЕС. 
Ако евробюрократите не бяха такива мухльовци отдавна да бяха изхвърлили тази и без това излишна държавичка, която никога не е имала за цел каквато и да е евроинтеграция, а само като паразит да се възползва от отворения пазар. Фактът че британците не ползват еврото като валута улеснява нещата по изритването им, тъкмо така може би ще намерят покой недоволстващото мнозинство британци, както и в ЕС няма да ни се налага да слушаме непрекъснатите им вопли.

Време е темата за интеграция да се сложи на масата, който не иска еврото за национална валута и напълно отворени европазари за капитали и хора да напусне. Също е време да се пристъпи към федеративна република и обща евродържава с отделни щатове, това е единствения шанс на ЕС да се противопостави на икономиките на САЩ и Китай.

3 коментара:

 1. Напротив, време е ЕС да се поучи от позицията на Великобритания, да си пусне още веднъж речта на Маргарет Тачър в Брюж от 1988 г., да се върне към изначалната си идея за съюз без граници на свободни държави и най-после да спре да се опитва да контролира всичко, да издава безбройни безкрайни директиви за дължината на краставиците и да харчи стотици милиарди за безумни проекти, играейки по свирката на брюкселски бюрократи и политици с мания за величие.

  Чак тогава, когато хора и стоки пътуват свободно, но всяка държава си се оправя сама, ще спре това боричкане за по-голямо парче от баницата, спасяване на мързеливи държави с нашите пари и тогава евроскептиците вече няма да има за какво да мрънкат.

  ОтговорИзтриване
 2. Вярно, Оланд, Орешарски, Орбан... са по-добър вариант, те никога не биха се занимавали с кривите краставици и щастливите прасета

  ОтговорИзтриване
 3. Понякога си мисля, напоследък по-често, че ЕС не иска да е съюз, не иска да е интегриран и не иска да е конкурентоспособен на САЩ и Китай.
  А в самия ЕС "някои са по-равни от другите"!
  Като във вица: "тъмнозелените да слезнат да бутат автобуса" :-)

  ОтговорИзтриване