петък, май 24, 2013

Xbox One

Не знам кой какви очаквания е имал, но моето основно беше самото му излизане. Xbox 360 и PS3 от няколко години спъват развитието на гейминг индустрията принуждавайки я да се съобразява с хардуер от 2004-та, така че най-важното беше да излезе, всичко останало са подробности. Това което донякъде дразни обаче е мърморенето как Xbox вместо да се концентрирал основно върху гейминг предназначението си, акцентирал върху телевизията и превръщането си в централен хъб за всякакви услуги, не разбирам какво им пречи на мърморещите че освен игрова конзола Xbox ще има и доста други функционалности, като не те интересуват просто няма да ги ползваш.
В момента се води битка за компютъра/кутията/ към телевизора, видя се че е идиотско да се вгражда каквото и да е в телевизор, самият телевизор не трябва да е нещо повече от монитор и няколко тунера, всичко останало няма място в него. Телевизията  е все по-малко стрийминг и все повече избор от каталог.
Представянето на Xbox One - остави цял куп въпроси без отговор - от цената до постоянната свързаност /edit: няма да е задължителна се разбира от интервютата след представянето/, мен ме вълнува ще има ли поддръжка на кодеци и субтитри за всякаквите формати, че в момента освен .avi /не всички/ почти нищо не може да си пуснеш от компютъра през бокса, отделно че не поддържа субтитри за не ДВД формати все неща които MS умишлено спъва. Също и с музиката - вградения музикален плеър няма EQ-настройване

петък, май 10, 2013

Има избор - НДСВ, ДСБ, Зелените

Странно е как най-успешният премиер измежду Костов, Станишев и Борисов е в толкова незавидна позиция. Сатанизирането на Иван Костов пречи на рационалната и трезва преценка, защото двамата след него го надминаха във всичките му негативи, в същото време не направиха и 1/10 от позитивите му.
Не вярвам на червенобузковците Райчев, Стойчев, Колев, Сова Харис, според които Костов не влиза в парламента, пожелателната им социология всъщност не е социология а лайна, които бълвайки ги само мобилизират анти-БСП вота. 
ГЕРБ печели със сигурност, но ако ще са ГЕРБ нека са в коалиция с някоя от малките партии без комунистеческата Атака и криминалната ДПС.