понеделник, октомври 07, 2013

Breaking Bad IMDB: 9.5, seriously? (spoiler alert)

Шумът който се вдигна около края на сериала Breaking Bad ме накара да го изгледам - всичките му 5 сезона за 10 дни, с превъртане. В началото проверих рейтингите на отделните сезони, започва със 74/100 (Metacritic) за първи и стига до 99 за пети и това ме убеди че си струва да го изгледам. През скучните и протяжни първи...втори....трети сезони си мислех за размазващите рейтингови 4-и и 5-и, предполагах, че Уолт ще стане риъли бедасс, но не би... Уолт остана същия, жена му остана истерична и досадна, Джеси се разви, от донякъде симпатичен задник, до доста дразнещ ревльо и всичко това премесено с обилна доза небивалици и добър хумор на моменти. Не разбирам как някой го е гледал без превъртане? всички тези дъъъълги протяжни депресиращи разговори между Уолт и Скайлър?! Сериалът не е лош, но е много далече от 99/100, по-скоро 65/100 и определено можеше да се развие доста по-добре, като едно начало - Уолт в един момент да спре с имбецилността и идиотската си поза, а Джеси с повтарянето едни и същи отигравания /особено интонационно/, които доста добре се набиват когато гледаш по няколко епизода един след друг.

14 коментара:

 1. аз пробвах 2 пъти да го гледам и все го зарязвах, защото ми беше прекалено скучен. кво да ти кажа, има много сериали с идиотски завишени оценки и супер много фенове - The Wire примерно не го издържах даже първия епизод...

  ОтговорИзтриване
 2. А аз си мислех че съм с дебели нерви понеже издържах да изгледам 3 епизода.

  ОтговорИзтриване
 3. Нищо не разбирате. Сериала е уникален. Хейтъри! :))

  ОтговорИзтриване
 4. Сериалът не е правен, за да бъде изгледан наведнъж. Съспенсът и обратите между отделните епизоди са много добре проектирани. Зрителят се държи в напрежение и очакване на развръзката, която идва най-рано следващата седмица.

  Като добавим и оригиналния сюжет и якото боза, която се лее от всякъде, рейтингите са по-скоро реалистични. Да не забравяме, че е таргет групата зрители са американци с техните обичаи и вярвания.

  ОтговорИзтриване
 5. Брат, тва е щото си тъп.И стар.

  ОтговорИзтриване
 6. най-вече стар.

  ОтговорИзтриване
 7. Voxyto e прекалил с LSD-то - всичките 5 сезона за 10 дни, с превъртане, да, ама на мозъка му.

  ОтговорИзтриване
 8. офф що няма лайк на коментарите хаха

  ОтговорИзтриване
 9. Иво Voxy е в топ 3 на най-досадните блогъри в държавата.

  ОтговорИзтриване
 10. Иво защо влизаш и си пишеш сам коментари под постовете ти - за да създаваш безсмислени скандали и да си помпаш активно рейтинга ли? Срамота. Подай си оставката незабавно. #извинисебе #fostavka

  ОтговорИзтриване
 11. иво, мойте хейтъри на тебе ли се прехвърлиха хахаха

  ОтговорИзтриване
 12. не, говоря си сам :))
  твоите хейтъри бяха по-конспиративни

  ОтговорИзтриване
 13. Този същия Киро ли мернах веднъж в телевизора? Ако е същият - много е смешен, грозен и нелеп. Явно избива комплексите в нета.

  ОтговорИзтриване
 14. Офф да се махам бързо от този смотан разбирач

  ОтговорИзтриване