събота, октомври 12, 2013

10 задължителни игри (2012-2013)

В следващите 2 месеца излизат цял куп страхотни игри, но преди това ето 10, които си заслужават

1. Sleeping Dogs (2012; Action, Crime)
Завладяваща история, много мисии, страхотен и в огромно количество ръкопашен бой, добър аркаден драйвинг и шутинг, готин персонаж  и в допълнение невероятно пресъздадена атмосферата на Хонг Конг, оупън уърлд и истински и пълни със съдържание DLC-та. Това е задължителна игра особено за феновете на GTA, Mafia, Hitman. На PC графиката е страхотна, за разлика от конзолната версия.

2. Far Cry 3 (2012; FPS, Action-Adventure)
Още една изключителна игра, отново оупън уърлд, много добър фърст пърсън шутинг, добра история и още по-добър съпътстващ гейм прогрес в завладяването на острова на който попадаш, адски забавни ко-оп мисии, мултиплеър тим дет мачове които можеше да са по-добре направени, но при толкова много им е простено.

3. Call of Duty Black Ops 2 (2012; FPS)
Задължителната доза "безмозъчен" шутинг, дори да е така това е сред най-забавните мултиплеър игри, този път обаче сингъл плеър кампанията е впечатляваща и доста пипната, определено най-добрата CoD кампания за мен. Не съм особен фен на зомбитата и тази трета част я пропуснах.

4. Need For Speed Most Wanted (2012; Racing)
Страхотен хендлинг, но му дай поне 2-3 часа докато свикнеш. Много добро усещане за скорост, страшно лъскава графика, оупън уърлд, липсва историята, но пък още от началото скачаш в най-бързите коли и не се влачиш сума ти време с костенурки. Мултиплеъра обаче е частта която куца, има фън, но рейс ивентите са разводнени от досадни изпитания като най-дълъг скок, най-висока скорост, най-дълъг дрифтинг, най-много тейкдауни... и от 5 ивента в плейлистата, 3 са с тези простотии и след първия месец загубих интерес. Също тази градска среда не е най-добрата непременно за рейс, сред новините за NFS Rivals който идва следващия месец е че са направени специални пътища за рейсинг, което се надявам да върне усещането за състезание и спортната злоба от The Run :)

5. Tomb Raider (2013; Action-Adventure)
Жанрът Adventure в едно от най-добрите си изпълнения като история, графика, персонаж и умения.

6. State of Decay (2013; Arcade, Action-Adventure)
За аркадна игра изненадва с увлекателната си история и страхотния си оупън уърлд, една от малкото зомби игри, която ме грабна, беше най-продаваната аркада в Xbox Live това лято съвсем неслучайно.

7. Far Cry 3 Blood Dragon (2013; Arcade, FPS, Action-Adventure)
Още една доза Far Cry 3 но само като умения и контроли, островът е заменен с яко железа, киборги и носталгия по 80-те, вървиш и трепеш наред, сякаш си в Sin City.

8. Trials Evolution (2012, Arcade)
Това пък беше аркадният хит на лято 2012. Невероятно добра игра. Ако ти се струва трудно - не е с изключение на няколко трасета.

9.  Forza Horizon (2012; Racing)
Ако Test Drive Unlimited 1 и 2 са ти харесали, то определено тази форца ще те спечели. Изкопирани са доста неща, а част от разработчиците на TDU са взели участие в Horizon. Играта има своя автентична атмосфера, можеше драйвингът да е по-аркаден, но спокойно не е пистовият полусим от Forza Motorsport.

10. GTA V (2013; Action-Adventure)
Разбира се къде без последния съвсем пресен GTA. Тук съдържанието е огромно не само като геймплей но и гигабайти. Над 14 GB за Xbox 360, сещам се само за Battlefield 3 който заема над 20 GB в бокса. Дотук имам само 5-6 часа и не мога да дам най-добрата оценка за играта, но на пръв поглед - можеше и по-добре и очевидно не е за старите конзоли, фреймрейтът е неприемлив за 2013-та и игра с такива претенции, отделно при пускане зарежда почти 5 минути което е супер баааавно. Мисиите са много и различни има доста драйвинг, което можеше да накара тези 1000 човека взели участие в направата на играта да дадат повече от себе си за него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар