сряда, юни 19, 2013

Безпрецедентна цензура на интернет в България

Орешарски обслужи и Васил Божков като забрани достъпа до най-големите сайтове за залагания Betfair, Bet365 и други с надеждата ползващите ги да преминат към Еврофутбол, нещо което никога няма да се случи, така че Божков го очаква неприятна  изненада.
Германия вече е осъдена за подобно действие от европейската комисия скоро и България я очаква процедура и милиони глоба, за които лично Орешарски трябва да бъде търсен като пряко отговорен за това безобразие.
Относно хазарта има два варианта - или го забраняваш за всички, или налагаш еднакви правила, в момента няма еднакви правила, реално нито един интернет базиран букмейкър не може да бъде лицензиран защото няма изготвена процедура, в допълнение има въведен непосилен данък от 15% върху приходите, забележете - приходите, това не е данък печалба, такъв данък обрича 99% от залагащите на загуба, което означава че никой не би залагал. Абсурдът се допълва и в това че много от блокираните сайтове са инвестирали сериозни суми в реклама и поддръжка за българи, някои дори имат отдели в България, а сега буквално за 4-5 дни просто ги забраниха, такова чудо само червен боклук и наглец като Орешарски може да сътвори, естествено да не забравяме, че тъпата тиква Борисов дава старт на цялото безобразие с приетият безумен закон за 15% данък, вярвайки че ще потечат милиони които искаше да подари на българските клубове, т.е. на Батков през Титан до Гриша Ганчев, за справка до момента от този данък са събрани точно 0.00 лв.

1 коментар: