неделя, февруари 24, 2013

Конституцията е виновна за всичко, и Костов

В по-голямата си част "народът" е глупав, такъв беше отгледан от управляващите последните 70 години с ужасяващо слабо образованиe и удобни медии. Виждаме че сега хора които не могат да си платят сметката за ток искат да управляват, странно е, не можеш да си платиш тока, но смяташ че може да решиш проблемите на държавата.

Виждаме тотална имбецилност в исканията на протестиращите - те не искат партии, искат народът да управлява, само че кой по дяволите е народът? аз ли съм или ти? как народът ще избере кой от него да го управлява? решението е измислено отдавна и е отново партии, всяка група със сходни интереси образува партия и отива на демократични избори в които българските граждани решават кой ще управлява, във всяка развита страна това е начинът, анархията към която ни бутат шайка лумпени и идиоти не е решение. Конституцията не е виновна за ниските доходи и липсата на реформи.

Протестите разбира се не са случайни, изпаднахме в безалтернативност. От една страна са ГЕРБ от друга комунисти, националисти и турски мафиоти. Няма ги читавите хора, нито една партия няма директна комуникация с "народът" дори при толкова широко разпространен интернет. ГЕРБ не направи необходимите реформи в образование, здравеопазване, държавна администрация, полиция, БДЖ, БНТ, БНР, ДКЕВР, интеграция на ромите... смяната на министри като носна кърпичка в здравеопазването показа отчайващата тактика на Борисов - построяват се няколко значими обекти - магистрали, метро, зала и 4 години говорим само за тях по медии които се контролират и които ни лъскат имиджа. Стилът Борисов с назначаване на разни бушони за министри не може да оттласне България от дъното. Нито един министър няма топките да прави каквито и да е реформи при положение че при появата на първите недоволни, а при реформи винаги има недоволни които статуквото ги устройва, изхвърча от поста си, защото Борисов иска всичко да му тихичко и кротичко, е тихичко и кротичко загубихме 4 години. Факт е че Борисов не е добро решение за премиер, заради липсата му на каквато и да е визия по-далече от асфалта и полицията. Вторият факт е че БСП + ДПС са пъти по-голямо зло и ако тези протести доведат до тяхно управление не само ще загубим още 4 години.

4 коментара:

 1. Бих изказал едно малко несъгласие на репликата ти: " не можеш да си платиш тока, но смяташ че може да решиш проблемите на държавата" - то ако вържеш един огнеборец на кладата, за да го изгориш и той няма да може да я угаси ама иначе може да се бори с цели пожари! Туй, че някой силен ти е сложил четала на врата не е определящо за твоите качества и способности.

  ОтговорИзтриване
 2. Анонимен13 март, 2013 12:38

  и вижте какво значи лупен, стига с тая малоумна дума която никой не ползва по предназначение, или освен ако не наричаш мачканият с години (да не кажа векове) български народ парцал или дрипа, или класа като отхвърлена от всички други класи. ай сиктир!

  ОтговорИзтриване
 3. смисълът на една дума в зависимост от контекста може да е различен от този в тълковния речник ;), когато голяма група хора използват "грешно" дадена дума, грешното става правилно

  "Мачканият народ" да си направи партия и да си избере достойни депутати, след като не може си заслужава да бъде мачкан

  ОтговорИзтриване
 4. Стига с тази пропаганда колко сме мачкани с векове, колко сме онеправдани, ред сълзи и ред сополи. Най-лесно е да се предадеш и/ или да се оправдаеш. Недопустимо е в 21-ви век да има хора, които все още обвиняват турското робство за положението ни или са прегърнали горещо образа на "Клетата майка България, вечната жертва на великите сили и на управляващите си". С ей това мислене и набитото от комунизма "Дайте!" сме на това дередже.

  ОтговорИзтриване