петък, януари 04, 2013

Не на общините и кметствата

Местното самоуправление трябва да е с избор на областен управител и съвет от населението на областта, т.е. да имаме 28 местни структури и да се закрият всички общини и кметства, които са напълно безсмислени,  прекалено корумпирани и безконтролни, отделно поради малкия брой гласоподаватели много лесно с купуване на гласове може да се намърдаш в общинските съвети.

3 коментара:

  1. Да бе, да вървим към още по-голяма централизация... направо кмета на ЕС да ни управлява нас нещастните поданици.

    ОтговорИзтриване
  2. каква по-голяма централизация като сме една шепа, в момента раздробяването е безумно, а новия начин ще засегне най-много 20% от населението, защото останалите са концентрирани в областните градове и в момента и общината е една

    ОтговорИзтриване
  3. Електронното правителство е решение на този проблем и управление на едно гише. За това електронно правителство и информационно общество писах дипломна работа преди 5 години. Едни от изводите бяха: спиране на корупцията, контрол, наблюдение, оптимално управление със значително по-ниски разходи, бързина и тн. Естествено, че не се въведе, но всяко правителство се присеща именно в края на мандата. Защо ли?

    ОтговорИзтриване