сряда, ноември 28, 2012

"Защо не искам да вляза в Big Brother"

Не мога да пропусна тази невероятна статия в уебкафе. Както става ясно от заглавието, авторът изброява причините които ще си позволя да цитирам. Преди Big Brother бил "любопитен, психологически образователен и медийно предизвикателен" но през 2012 "обаче е просто машина за пари". 
Да уточним че форматът винаги е бил машина за пари и точно това е причината да е в праймтайм. Прави впечатление негативният оттенък в "машина за пари", толкова стандартна за закърнелите соц мозъци драма, в която се вкарват когато видят че някой прави пари, този лош лош капитализъм :) и тази толкова наивна соц младеж, която бележи странен разцвет последните години благодарение на прости родители и слабо образование. аре да минем през най ама най простичките стъпки 
>> Колкото по-добро е едно предаване, толкова повече се гледа 
>> Колкото повече се гледа, толкова повече приходи от реклама 
т.е. в интерес на телевизия и продуценти е да правят по-добър продукт за да печелят повече, в интерес на зрителя е да се предлагат по-добри продукти, парите които ще се спечелят няма причина да са му проблем, но въпреки това явно за някои зрители са. 

1, 2, 4, 5, 7, 9 и 10 ги прескачаме заради несъстоятелност 
"3. Защото не мисля, че съм достатъчно интересна, за да бъда пример за (не)подражание!" 
че кой иска да си пример за нещо, телевизията забавлява не възпитава 

 "6. Защото животът навън е много по-предизвикателен!" 
Без да си живял в Къщата няма как да оцениш предизвикателството й, дотук почти всички бивши съквартиранти описват изживяното като най-силния момент в живота си. Но къде къде по-яко предизвикателство е да драскаш за уебкафе разбира се. 

"8. Защото не мисля че има какво да науча от хората, които са събрани в къщата!" 
ще научиш нещо от себе си за себе си, но отново стигаме до момента - забавление, предизвикателство или безкрайно учение, примери за подражание и още такива скуки и стигаме до кулминацията :)) 
"Проблемът на Big Brother e, че в него никога няма да има стойностни и смислени хора. Защото това е предаване за рейтинг, а не за пример." 
след тази дивотия предлагам във F1 да карат с ограничение 60 км/ч за да може състезанието да е за пример.
Интересно що за пример е в статия да напишеш като аргумент "10. Защото така ми харесва!", не че като цяло аргументацията присъства.

4 коментара:

 1. не знам що си го чел това, някаква кифла се учи да пише... дори няма дължината на статия

  ОтговорИзтриване
 2. хех дано направят Ф1 с ограничение на скоростта до 60 км/ч - тогава може пък и да стане поне мааааалко интересна... макар че се съмнявам :Р

  ОтговорИзтриване
 3. @nname, провокира ме "машина за пари" и точно че е кифла, малките по някаква причина супер яко залитат вляво, пълно е с такива мнения

  @Longanlon, на моменти е интересна аре сега

  ОтговорИзтриване
 4. младите залитат по популистични морално-назидателни позиции като цяло, в опит да придобият морален авторитет пред самите себе си, предполагам

  http://kaka-cuuka.com/1740

  ОтговорИзтриване