сряда, септември 26, 2012

CEO без топки ще затрие Apple

На фона на Тим Кук гениалността на Стив Джобс изпъква още повече. Преди няколко месеца Apple стъпи трайно на абсолютния връх - компанията с най-голяма пазарна капитализация в света, като резултат от Стив Джобс - инерцията. Сега дори да е все още там нещата не изглеждат никак добре 3 години без нищо гениално, уникално, неповторимо, непостижимо, недостижимо, изцяло ново... о уейт, имат изцяло нов процесор, изцяло нова OS, изцяло нов половин инч и разбира се да хооооууууууул нюююююююю мап, в който дори Ню Йорк е яко омазан - все неща които и другите имат с всеки нов модел, ако нещо изцяло ново липсва и то осезаемо е изцяло нов дизайн, който можеше да зарадва поне овчичките, които сега се чудят на какво да се възхитят и се задоволяват с нов ред иконки. 

Покрай представянето на iPhone 5 направи впечатление супер неадекватното му отразяване в някои медии като Mashable и Gizmodo, които се надпреварваха да сипят суперлативи, а под статиите им 99% от коментиралите се чудеха що за глупости са това, ясно че пиар отделът на Apple не спи и цялата машина трябва да се впрегне, но трудно може да убедиш някого, че хардуерен ъпгрейд и нова версия на iOS са нещо изумително, неповторимо, уникално, не случайно на презентацията се обърна много повече внимание на пазарния дял и ироничните коментари спрямо конкуренцията отколкото на новия iPhone. 

В допълнение на голямото нищо идва това безумно патентно дело срещу Samsung, при което дивия държавен протекционизъм на щатите подкрепен от граждански патриотизъм сътвори едно от най-големите безумия в технологичния свят - шайка велосипедисти, инженери и други съвестни американски граждани осъдиха Samsung за копиране на симетрично заобления правоъгълник на Apple, зуумването с пръсти и още няколко подобни идиотски патента, като най-забавния момент беше че същите идиоти сред моделите които забраниха бяха изброили и несъществуващ такъв, интересно как несъществуващ модел може да наруши патент.

4 коментара:

 1. Като гледам продажбите на iPhone 5 падането им от върха ще се отложи малко.

  ОтговорИзтриване
 2. поне още 5 години ще живеят на инерцията. MS също не са никак иновативни от Win 98 насам, но над десетилетие доминират

  ОтговорИзтриване
 3. @eldred, акциите им вече вървят надолу заради продажбите и очевидно не бляскавото бъдеще което ги очаква с тоя мухльо Кук, който отгоре на всичко изглежда зъл старец, никва харизма

  ОтговорИзтриване
 4. http://www.businesswire.com/news/home/20150127006408/en/Apple-Reports-Record-Quarter-Results

  Пътници са!

  ОтговорИзтриване