понеделник, август 13, 2012

Не на безсмислените олимпийски спортове

спортове които трябва да отпаднат от олимпийската програма: 
водна топка, хандбал, хокей на трева,
бадминтон, фехтовка
спортна стрелба, стрелба с лък
бокс, борба, вдигане на тежести, джудо, таекуон-до,
синхронно плуване, скокове във вода
гимнастика,
ветроходство, кану-каяк,
конен спорт, модерен петобой (фехтовка, стрелба, плуване, кросово бягане и конен спорт)
бяганията на разстояния 10.000+ метра, спортното ходене
хвърляне на чук, копие, диск, тласкане на гюле 

и така ще останат
лека атлетика, плуване, баскетбол, волейбол, колоездене, плажен волейбол, тенис, тенис на маса, футбол, академично гребане, триатлон(плуване, бягане и колоездене)   

Причината да се изхвърлят толкова много спортове е че освен неатрактивни някои от тях като вдигането на тежести и бойните са вредни за здравето и със сигурност не са от полза на човечеството. Стрелбата пък не е никакъв спорт а умение, фехтовката е някакво смешно боцкане с иглички, а след като имаме бадминтон, защо не са пуснали и скачането на въже. Хокея на трева е изгърбващ. Гимнастиката също е смятам за вредна, тотално издевателство върху психиката, а някои уреди са изключително опасни като гредата. При художествената имаме тормоз върху деца и се учудвам че социалните органи не се самосезират, тва е нечовешко да изискваш подобни измишльотини като хващания на обръчи, топки, ленти, палки... плюс диетата, само защото на някакви пенсионери им харесва, има циркове за това. Синхронното плуване е същата глупост предназначена за хора с ментални проблеми, само на тях може да им харесва да следят едновременно ли махат с крака и ръце няколко човека, поне да беше танцуване, което е атрактивно.

4 коментара:

 1. прав си за повечето

  само за бойните спортове аргументацията ти издиша - по принцип професионалния спорт е вреден за здравето с всичката химия и нечовешко натоварване, травми и т.н., така че те с нищо не са по-различни от леката атлетика примерно. да не говорим, че са мега популярни и са от много малкото спортове, които си имат практическо приложение - а именно, бой :)

  ОтговорИзтриване
 2. съгласен за бойните, за леката атлетика достатъчно е да се стимулира населението да практикува някой спорт не до свръхнатоварване

  ОтговорИзтриване
 3. Хандбалът също е динамичен и атрактивен.

  ОтговорИзтриване
 4. за хандбалът се колебаех, като спорт е добър, но изостава от водещите с топка оттам трудно може да мотивираш достатъчно хора да го практикуват

  ОтговорИзтриване