вторник, април 10, 2012

Бездомните кучета

трябва да бъдат умъртвявани безболезнено, като 1000-2000 красиви кучета, които има шанс да си намерят стопанин трябва да се отглеждат в приют и това е всичко което да се направи и приключи с очевидно огромния проблем. Абсурдно е всякакви глутници да притесняват хората, дори да не са агресивни няма как да си сигурен и спокоен. Както се убиват прасета, телета, пилета... за прехрана така ще се избиват кучета за самозащита, самозащитата също е част от природните закони та със сигурност не вървим срещу природата си, това за всички малоумни и противни природозащитници.

16 коментара:

 1. mom4e, tova 4e e krasivo 1 ku4e ne ozna4ava 4e nqma da e agresivno i obratnoto :)

  ОтговорИзтриване
 2. Абсолютно съм съгласна.
  Но като изкажеш подобно мнение, идват едни хора и почват да ти обясняват "Какво значи едно куче да е красиво? Всички кученца трябва да имат еднакви шансове и права (?!)! Кой си ти, че да решаваш кое кученце какво е? Кой си ти, че да убиваш или искаш убийство на други Божии създания?!" и прочее глупотевини. И докато мнението на подобни идиоти е меродавно, няма да се реши проблемът.

  ОтговорИзтриване
 3. Няма красиви, няма грозни, щом са помияри - да се ликвидират! Който иска куче - купува си и готово. Човек е така устроен, че по-лесно се разделя с нещо, за което не е плащал.

  ОтговорИзтриване
 4. Малоумно е да убиеш нещо или някой, само защото те "притеснява" и по тоя повод не си успял да се почувстваш "сигурен и спокоен". Пък как точно определи изтрепването на неагресивни кучета като "самозащита", съм сигурен, че и за теб е мистерия. "Красивите" и разните напъни да разсъждаваш над теми като "природни закони" и "човешка природа" даже няма да си направя труда да коментирам...
  Това без да претендирам, че съм "идиот-природозащитник"... просто подобни първосигнални решения са точно като да станеш да шамаросаш жената и децата защото, разбираш ли, ти е криво, а те те дразнят докато гледаш мача.

  ОтговорИзтриване
 5. Кучетата не просто ни притесняват, те също така хапят и дори убиват. А някой като се опитва да те нарани и/ или убие, да се предпазиш се нарича самозащита.
  И, не, жената и детето (и като цяло човекът) не са равни на кучетата.

  ОтговорИзтриване
 6. Според автора изглежда е достатъчно да ни притесняват. И да, само "като" и "когато" някой се опитва да те нарани/убие, ответната реакция се нарича "самозащита". И погрешно сте ме разбрали, не сравнявам хората и кучетата, а първосигналните решения. Малко са нещата по-лесни от това, да си осигуриш комфорт чрез насилие над по-слаби/низши същества.

  ОтговорИзтриване
 7. Кучетата не са по-слаби от мнозина от нас. Една дама от съседния вход е отгледала едно, което може да засрами добре охранен вълк.
  Тук не говорим за насилие. Говорим за бързо и доколкото е възможно "чисто" решение на един проблем, който започна да взима жертви. Не знам за комфорта, но човешкият живот и здраве трябва да са преди всичко. Аз не съм "За" някакви безпричинни издевателства, рязане на крака или подобни страхотии. Но гледам трезво на нещата и виждам, че не се постъпва и мисли правилно в случая.

  ОтговорИзтриване
 8. Извинете, но останах с впечатление, че подкрепяте изразената по-горе идея за избиване на всички освен "1000-2000 по-хубавички", което за мен не е нищо друго освен безпричинно издевателство. И ако изтреблението не е насилие, то шамаросването ще да е комплимент:) Очевидно е, че досегашните мерки са далече от каквато и да е ефикасност, но "Дай да ги избием!" е пример за ограничен мисловен капацитет, а не решение.

  ОтговорИзтриване
 9. @rh1n, дървеното философстване и разтягане на празни локуми води до стотици нахапани и десетки изядени

  ОтговорИзтриване
 10. пресполагам:) колкото и триенето на коменари води до повдигане на самочувствието:)

  ОтговорИзтриване
 11. @rh1n, не е триене, антиспам филтъра на blogger се е включил и тогава трябва да се одобрява ръчно коментара ;) сега го видях

  ОтговорИзтриване
 12. Voxy, в такъв случай се извинявам за последната забележка:)

  ОтговорИзтриване
 13. Разбира се, че подкрепям изявлението по-горе. Защото не обвинявам хората, които отказват да гледат куци, осакатени или просто ощетени от природата кучета. Факт е, че мнозинството осиновяващи го правят на естетичен принцип, което е нормално, колкото да дишаш.
  ОК, "Дай да ги избием" било признак на... както и да е. Какво е решението? Като се избиваха песовете, нямаше почти никакви. Като се кастрират е пълно до дупка. Какво е решението, къде е панацеята и защо не я споделите? Защото аз виждам, че кастрацията НЕ е решение.

  ОтговорИзтриване
 14. Ами... ще се опитам да бъда максимално изчерпателен, колкото и безсмислено да изглежда предвид твърде непоследователните ви убеждения... обвинението в "дървено философстване и разтягане на локуми", надявам се осъзнавате, че не е точно аргумент.:)
  Сега, аз съм роден и отраснал в София и за 35 години не помня момент в който да не е имало бездомни кучета... явно съм пропуснал кога точно избиването е било ефективно? Или става въпрос за друго, по-малко населено място?
  Защо масовото избиване е титанична глупост и прахосване на пари?
  Ами едно женско куче ражда средно 8-10 кученца годишно, които ще могат да се размножават след около 1 година. Останалото е простa бакалска сметка, надявам се да не ви затрудни много. С масово избиване и без контрол на популацията ще ви се наложи да раздавате калашници на доброволни квартални отряди.
  И не, не се опитвам да отричам проблема, той е безспорен факт. Също толкова безспорен е факта, че последните 20тина години броя на домашните любимци се увеличи драстично (количеството магазини за храна и ветеринарни кабинетчета са най-малкото доказателство). Също толкова безспорен е и факта, че не е необичайно да се изхвърлят малки и сладки кученца в деня, в който се разбeре, че вече не са толкова малки и сладки, а двустайният внезапно е отеснял. По този повод мисля, че регистрацията на всяко домашно животно е задължителна и е наложително да има е*ати санкциите за всеки стопанин на животно без такава и Е*АТИ санкциите, ако въпросната гадинка бъде заловена да се шляе и плоди безстопанствено.
  Ако това(http://imageshack.us/f/525/596750.jpg/) е вярно, става ясно защо виждате, че "кастрацията не е решение".
  Истината е, че и на разните общини и природозащитни организацийки им е през *** за проблема и дори имат нужда от него, за да оправдаят усвояването на едни пари.
  Личното ми мнение е, че ефективното решение няма как да е бързо и просто... необходим е методичен и организиран подход с повече от една мярка. Например:
  1. Регистрация на всички домашни животни
  2. Санкции за безотговорни стопани
  3. Приюти и програми за осиновяване
  4. Програми за контрол на популацията /кастрация/
  5. Образователни програми /още в училище трябва да се обяснява защо не трябва да се хранят улични кучета, защо не трябва да се изхвърля боклук навсякъде, защо не е лоша идея да си кастрираш домашния любимец... етц./
  6. Безболезнено умъртвяване на болни и/или агресивни кучета
  ...и списъкът далеч не е изчерпателен.

  Проблема е повече в хората, отколкото в кучетата.

  ПП. А дори не харесвам чак толкова кучета.. i`m more of a cat person.

  ОтговорИзтриване
 15. не ми насмогва тоя антиспам филтър и тва е...

  ОтговорИзтриване
 16. Панацеята е кучешки кебапчета за по 25 стинки бройката!

  ОтговорИзтриване