неделя, юли 03, 2011

Facebook Minus

Очевидно сега е най-подходящия момент да се плюе Facebook, та ето няколко минуса на социалката


1. Достъп до основните ти данни от всеки техен бизнес партньор

2. Куп приложения/игри, които не може да добавиш без да им дадеш възможност да постват на стената ти и достъп до почти всичката ти информация.

3. Стимулиране на тоталния спам, 90% от всичко което се бълва като ъпдейти е абсолютен траш, повечето генериран автоматично, за който трябва да се грижиш сам.

4. Френдовете ти не са добър агрегатор на забавни/интересни неща извън личното, разбирай не шерват както трябва, отделно че нямаш контрол споделянията на кои точно искаш да следиш, така се получава една голяма манджа с грозде

5. Гнусна политика върха на която беше хващането им че са плащали на една от най-големите PR агенции да бълва статии в популярни медии срещу Google и политиката им за сигурност, това знаейки за лайняната си собствена такава

6. Самозабравяне - безпричинно изтриване на сума ти профили, заради некадърната им система за ловене на спам или просто ей така за спорта, като единствения на който може да се оплачеш за неправилно изтриване е арменския поп.

7. Неизпипана концепция за приятели, групи, страници.... пълно e с профили достигнали лимита от 5.000 приятели/следящи ги

8. Доста семпъл интерфейс без достатъчен контрол върху корпоративните страници.

9. Марк Зукърбърг е противен

10. Google+

2 коментара:

  1. 11. Privacy - facebook не щат да ми сменят real name, не можело да ползвам измислено име, трябвало истинското да си пиша. Дано google да им го начукат яко.

    ОтговорИзтриване
  2. Минусите и дразнещите неща във фейса са много, но досега нямаше никаква алтернатива, която дори малко да се доближава до него. Основният му плюс, който често се пренебрегва в анализите, е липсата на езикова бариера. Нека да видим как Гугъл+ ще се справи с побългаряването. Интерфейсът трябва да е "като за идиоти", иначе нямат шанс. Ако широките и моноезични маси не се чувстват комфортно там, колкото и отворковци като нас да се кефят и да си пишат взаимно, масов феномен като Фейсбук няма как да бъде застрашен.
    Впрочем, учудващо е, че Twitter все още не е преведен на езици като българския, би било много по-лесно, отколкото при Facebook.
    Подценяването на невежите може да изиграе лоша шега даже и на най-добре замисления проект.

    ОтговорИзтриване