сряда, юни 22, 2011

Царят не ти е виновен

Би ли сравнил отношението на англичаните към английската кралица и това на българите към царя? А представяш ли си царят ни да получаваше няколко десетки милиона годишна субсидия до какво обществено недоволство щеше да се стигне, при положение че няколко гори, един "дворец" и една резиденция вероятно на обща стойност 10 милиона, са способни да предизвикат толкова гняв, злоба и завист у голяма част от българите.

През 2001-ва много от "повервалите" на царя явно са имали очаквания доходите им да скочат изведнъж 5-10 пъти, и след като не се случи се разочароваха, но пък е факт че от 2001-ва до 2005-та доходите се удвоиха, а растежът от натрупаната инерция продължи до 2007-ма когато коефициента 2001/2007 вече беше над 4 пъти растеж на доходите.

Вторият факт е че НДСВ бяха в коалиция с ДПС заради СДС, които регистрираха/допуснаха няколкото фалшиви НДСВ-та които успяха да заблудят 5% от гласоподавателите, т.е. НДСВ щяха да имат над 130 депутата, не 120 ако от СДС/ДСБ не бяха направили толкова мизерии, та нека си спомним как в началото дори не искаха да регистрират НДСВ като партия, а в същото време тези сини боклуци се тупат в гърдите колко демократични били, да ви еба и демократичността.

Единствената грешка на царя е че стана премиер, а не президент, просто след определена възраст няма как да си пълноценен премиер, та в този смисъл ако сега някой издигне Симеон за президент, смятам че ще е най-удачния избор.

12 коментара:

 1. От кога република България има цар?!
  Съгласен съм, че едва когато премиер беше гражданинът Сакскобурготски България превключи на втора.

  ОтговорИзтриване
 2. това е безсмислен спор, какво пише на хартия няма значение, не виждам проблем Симеон да е последния цар на България, след като комунистите по престъпен начин са отнели правата му

  ОтговорИзтриване
 3. Изобщо няма нужда от спор. Виновен е и още как.
  Фактът е че ССК дойде на власт именно ЗАЩОТО обеща подобни неща и с масирана медийна канонада (още имам едно копие от предизборния му плакат, който вървеше с в-к Стандарт). Иначе изборите щеше да ги спечели Костов, сори.

  Тоест сега да го оправдаваме, че очакванията били нереалистични е малко тъпо. Той много добре знаеше какви са очакванията. От тази гледна точка - че излъга хората - прошка няма. Виновен си е. А че хората са наивници - да, такива са. Но ако обещаваш на наивниците, после се издигнеш благодарение на тях и накрая наивниците са недоволни, не можеш да се оплакваш.

  А затова какво е направил, какво е започнал и какво довършил, е отделно. Ти кажи точно коя реформа е започнал.

  ОтговорИзтриване
 4. На Костов повечето му министри и техните братовчеди и братовчедите на братовчедите им станаха милионери покрай управлението на СДС, като вероятно той самият не е имал контрол върху СДС та затова допуснаха толкова много да крадат, и точно там е проблема, не може чак пък толкова и всички да крадат. Като добавим недемократичното им отношение и пропагандата им по bTV и Канал 1 срещу царя отвратиха повечето хора, та недей да си мислиш че са чак пък толкова наивни или да оставят СДС да продължат да си крадат?

  ОтговорИзтриване
 5. Още преди месец и аз написах нещо подобно в моя блог. Ако в края на август Борисов извади от ръкава картата Симеон, ще изненада всички и ще спечели. До изборите ще има достатъчно време да се мотивира този избор, а първите опити в тази посока вече започнаха. Няма по-добър вариант за президент от този, но който и друг да стане, няма как да е по-лош от Гоце или Пешо Стоянов.

  ОтговорИзтриване
 6. Съмнява ме да има завръщане на царя под каквато и да е форма на политическата сцена.Има друг тип кандидати,които издигнати в последният момент ще спечелят вота.

  ОтговорИзтриване
 7. Бойко ако се споразумее с царя (това е най-трудният етап от целия план), нататък няма да има проблеми - ако се появят точно 5 пъти заедно и направят 5 ключови изказвания, искам да видя кой ще успее да конкурира тази кандидатура. Цялото простолюдие ще гласува моментално за Симеон, и като цяло ще настъпи поне малко успокоение в държавата.

  ОтговорИзтриване
 8. Анонимен23 юни, 2011 08:50

  Ако тоя овчи народ избере царя, ще е ебати късопаметния боклук и напълно си заслужава да изчезне. Генофонда на човечеството няма нужда от това.

  ОтговорИзтриване
 9. Анонимен23 юни, 2011 12:07

  А от какво има нужда, я ни светни да видим, понеже сме тъпи и сами не можем да се досетим.

  ОтговорИзтриване
 10. Анонимен23 юни, 2011 17:38

  Гоце - пожизнен президент! АБВ-то на държавата ни!

  ОтговорИзтриване