вторник, юни 21, 2011

Кур за БФС

Помиярщината в България няма край и сега отново достига пореден връх. В БФС почти взели решение по време на мачове от българското първенство, които се излъчват по телевизията правоносител, никоя друга телевизия да няма право да излъчва каквито и да било други мачове. Предвид факта че началните часове на мачовете се определят от телевизията и този че bTV Action /ако е пак тя/ и Diema са на двете основни медийни групи, познайте дали bTV Action няма да направи така часовете на българските мачове, че да блокира всички от английското първенство които се излъчват по Диема. Това само да се коментира е вбесяващо, какво ли остава някой да тръгне да го прилага. За съжаление лобизмът е по-силен от каквито и да е правила на пазарната икономика, и свободният пазар е нещо доста условно, та се оказва че УЕФА позволява подобни безумия, интересно е дали ЕС го позволява, защото това си е чисто държавно дотиране на акционерни дружества каквито са футболните клубове, които с това блокиране имат възможност да си продават телевизионните права при доста по-добри условия.

Предвид изключително слабото качество на футбола в България, някой да спре мачовете от Англия е повече от престъпление и само адски голям боклук или финансово заинтересован такъв може да го желае, но такива в България пълно.

заб. 99% блокиране на срещи няма да има, но това не пречи да оплюем скапаното БФС, че си позволяват да обсъждат подобна гавра

1 коментар:

  1. Анонимен21 юни, 2011 19:26

    Те това го мъдрят в началото на всеки сезон, ама сега нещо ме човърка да не би пък да си сбъднат мечтите:( То е ясно, че Бг мачове няма да гледам повече и ще си гледам през нета, ама ще ми развалят кефа идиотите!

    ОтговорИзтриване