понеделник, юни 20, 2011

Максим Стависки

е изкупителната жертва за цялата некадърност и безхаберие, които царят в страната ни. Масата получи на тепсия кого да плюе и гори на клада, въпреки че десетки хиляди пияни и заляни карат петък и събота вечер, а стотици ченгета предпочитат да вземат кеш, пред това да спрат поредния (само)убиец. Фактите са че случи ли се нещо най-лесно е да обвиниш прекия виновник, някак най-чисто е, всички останали са невинни, имаме си виновен и всичко може да си продължи по старо му до следващата катастрофа.
Другият момент, е че явно всички смятат финансовите възможности на Максим за безгранични, до момента той е дал над 400.000 лева, но това не е достатъчно за тълпата, същата която ако реши да се бръкне с 5 лева би събрала 5 х 4млн., е да де ама тя не иска да се бръкне, а да плюе виновника, разбирай тълпата и 5 лева не дава за Мануела, но пък няма проблем да плюе Стависки.

5 коментара:

 1. малко хора убиват почти двама души с подарен от Държавата автомобил, за такова нещо ти и аз ще лежим в затвора

  ченгетата, който са го спряли пиян и са го пуснали също трябваше да си понесат последствията, те не са сложени на пътя за риболов

  ОтговорИзтриване
 2. За тъпата и 5те лева съм съгласен с теб, но не съм съгласен, че Стависки е жертва. Не мога да се съглася, че човек който кара мъртво пиян, убива човек и почти убива друг, оставяйки го да вегетира е жертва. За капак получава условна присъда.

  Не съм забравил какво е направил за България като спортист, но това не го прави по-малко виновен или бъркам?

  ОтговорИзтриване
 3. Познавам световно НЕизвестен идиот, който уби трима, ама наистина мъртво пиян, а не на 1-2 бири. Още е навън. след 14 години. Няма опасност да го осъдят, дори на финансова компенсация, "поради липса на свидетели и доказателства", като изключим трите гроба.

  Тълпата е разтворител за човека. За коментиралите по-горе също.

  Аз мисля като Вас, че Стависки е изкупителна жертва. Правилна констатация. Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 4. Българите сме не само злобни, но и лесно ни манипулират. Колко години още ще ни е виновен Стависки за всичките катастрофи в България? Много им е жал на хората за един сводник ти за една проститутка. Защо не им е толкова жал за убитите по Великден, шестима младежи? Защо не плюят по виновника, който още дори не е обвинен? Както изглежда няма и да го осъдят, а ще го изкарат невменяем. Нима родителите на шестте жертви по-малко страдат?

  ОтговорИзтриване