петък, април 29, 2011

Кралската сватба - гнусна конспирация

Почти няма медия която да не е сложила това страхотно събитие като водеща новина. В Туитър тагът #RoyalWedding e Promoted , т.е. някой е платил да е в тренд топиците. YouTube дори са си сменили логото. Навсякъде се бълва какво ли не като информация за сватбата, ще кажеш цялото човечество умира от вълнение и медиите задоволяват любопитството му, е да ама не. Повече от очевидно е че целия шум е по-скоро дирижиран, изкуствено се създава някаква бляскава атмосфера, радостно събитие на което раята трябва да се радват, забравяйки за ежедневните си проблеми, вдъхвайки им оптимизъм, о колко е хубав светът, любов принцове принцеси гвардии, цяла сапунка, да забравим за уолстрийт-боклуците, които последните години така яко бръкнаха в джоба на всички.
Масата у която прагът на търпение започна да се изчерпва трябва отново да бъде вкарана в правия път към светлото бъдеще а и да не забравим контраста - докато в Африка се избиват вижте колко е яко в Европа, ликуй народе.
Оптимизмът естествено не е лош за икономиката, но тези които ни ограбиха ще го направят отново, просто ни впрягат в надуването на следващото балонче.

2 коментара:

  1. ако не беше ти, нямаше да разбера че такова нещо има

    въпрос на канали на информация, отдавна ти се чудя що гледаш толкова телевизия

    ОтговорИзтриване
  2. Ако нещо успя да НЕ ме развълнува, това е тази шибана сватба. Страхувах се да пусна телевизора, за да не ме удави мечтата на плебея. Кралска сватба. Плебейката анорексичка и принцът. Сълзи и сополи. Всички български продавачки се бяха струпали пред портативните телевизорчета и чакаха целувката на балкона. Само аз не я видях. Щото не ми пукаше.

    ОтговорИзтриване