четвъртък, април 14, 2011

Поредната глупост от Боко

До октомври ще приемем нов закон за хазарта в интернет, ще наложим акциз в размер на 16% от които 10% ще отиват директно за футбола. Специалистите доказват че в интернет годишно се правят залагания за минимум 300-350 млн. евро това прави 35 млн евро за клубовете ни.
Тази велика простотия е поредната недомислица на простичкия ни пожарникар премиер. Да обложиш с данък оборотите в интернет залаганията и то с 16% е безпрецедентна глупост, за справка Betfair облагат с 3-5% само печалбата от всеки залог, а Боко говори за 16% върху оборота, не съм сигурен дали прави разлика между двете. При спортните залагания над 110% ROI е доста трудно постижимо, но дори да успееш да направиш 110% ROI ще ти вземат 16% и ще си на загуба, което автоматично превръща ~98% от залагащите да са на загуба, което би смъкнало тотално оборотите и Боко ще ги сънува тези 35 милиона евро които да подари на Батков, Гриша Ганчев и кой ли не, за футбол от който залагащите изобщо не се вълнуваме и на който и не залагаме.

Примерна сметчица
В събота правиш 100 залога по 20 евро нека коефициента е 2, това прави 2000 евро заложени, на които Боко иска да сложи 16% данък, т.е. 320 евро, и ако познаеш 50 и загубиш 50 залога означава да си 320 евро назад, трябва да познаеш 58 мача от 100-те за да си на нулата :)

3 коментара:

  1. a как ще се осчетоводява това и как изобщо са контролира и прихаваща онлайн разплащане в чуждестранен сайт... това по-добре не го питай, че ще вземе да забрани интернета

    ОтговорИзтриване
  2. просто трябва да убием конкуренцията на Божков и Еврофутбол

    ОтговорИзтриване
  3. дейба и кратуната герберска. тъкмо днеска цвъки каза, че следващият президент със сигурност ще е от ГЕРБ...Тея избори ще са доста интересни от гледна точка на участващи лица...помия пълна

    ОтговорИзтриване