петък, март 11, 2011

28.000 служители има БДЖ

почти толкова(25.000) бяха и тези в БТК докато беше държавна, в момента са под 5.000. а VIVACOM предлага по-добри и повече услуги, сигурен съм че и БДЖ може да работи с 5.000 персонал, е да ама не, там са 28.000 с 23.000 повече от необходимото, което е поне 30 милиона месечно хвърлени на вятъра. Посланията на работещите в тази компания издават какъв див комунизъм тресе българина, БДЖ и държавата се изкарват задължени - да не ги съкращават и да им увеличат заплатите, нищо че БДЖ е губеща.

2 коментара:

 1. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/11/1057311_jeleznicite_niama_da_stachkuvat/

  Ужас. Изненадан съм да вида такава статия дори и от Дневник, от която оставаме с впечалението, че спирането на стачките е положителна новина. Напротив вчера се радвах, че са почнали стачка жепейците и си викам - "Кеф, спряха им кранчето най-накрая!" Да, ама не - веднага се договорили.

  Абе какви са тия глупости: "успокоиха, че сътресение в сектора няма да има, предаде БиТиВи"

  "Над 80 хиляди пътници щяха да бъдат засегнати от ефективна стачка."

  Има ли една обективна медия или само личните блогове са ни спасението?

  ОтговорИзтриване
 2. с технологии отпреди 40-60 години, на БДЖ наистина им трябват много хора. Един с палка, един с чук, един с радио станция... Бил съм в експерименталния им "компютърен" им център и знам, там всичко е 8-битово ;)

  просто трябва да се разкарат малките гари, които са нерентабилни. за 20 баби на ден не се изплаща да има гара в едикоеси село. обаче ще има голямо пискане и на Бойко не му се занимава

  по цял свят железниците са на загуба, но не е бездънна яма като тази тук

  ОтговорИзтриване