петък, февруари 25, 2011

Кадафи v. сестрите

"Много обидно ми стана, когато премиерът Бойко Борисов не се зарадва, като се разбра, че сме невинни и Кадафи стои зад заразата на децата със СПИН"

Цитат на една от сестрите :) За всеки кретен е ясно че никакъв Кадафи не стои зад заразяването, точно ще рискува режима си с подобна простотия, интересно тази патица дали се сеща и за един мотив да се направи подобно нещо, може би ей така за спорта или пък мрази децата... Но определено зад заразяването стоят немарливост и лоши практики като използването на материали за еднократна употреба многократно та ето един въпрос към тази толкова миловидна за медиите сестра - спазвала ли е медицинските стандарти при работата си в Либия или ги е пренебрегнала заради парите.

4 коментара:

 1. Ако сестрите наистина бяха виновни за заразяването (умишлено или не), щяха да бъдат екзекутирани много отдавна и нямаше да се налага да им добавят обвинения за продажба на алкохол или разврат.Това обвинение беше кърпено с бели конци.10 години съм живял в Либия и доста добре познавам навиците на местните.Либийците са много мърляви и мързеливи хора, и практиката да се употребяват игли и спринцовки(за еднократна употреба) по няколко пъти , е доста разпространена сред тях.Това последното го знам със сигурност ,тъй като майка ми работеше като лекар в Бенгази и ми е споменавала за тази практика.Именно заради това Либия наемаше чужди специалисти да работят там.
  Чрез този фарс Кадафи целеше да се прикрият истинските виновници за заразата ,защото излизането на истината щеше сериозно да застраши власта му.

  ОтговорИзтриване
 2. "Либийците са много мърляви и мързеливи хора"....ами ти тогава какво правиш 10 години в държавата им, за да дойдеш сега и да охулиш държава, която явно 10 години се е грижила добре за теб и за джоба ти??! К'во търсиш там? Много тъпо звучи и явно ти си едно доказателство /наред с онези известни 5-6 мърлячи с бели престилки/, че в Либия няма чужди специалисти. Това ти е мисленето "ама те либийците са мърляви". И цигани съм чувала да им се казва също...така че, к'во ти/им пука.
  Voxy e прав, че са се пренебрегвали стандарти и морални норми за пари, но са се пренебрегвали и поради тъпо мислене и стереотипи като твоето, @Анонимен.

  ОтговорИзтриване
 3. Wertysa ти някога живял ли си в Африка?Не питам дали си ходил ,а дали си живял!10 години майка ми се е грижила за мен а не либийците.И доларите с които се е грижила не са й дадени даром.Не съм живял там по собствено желание ,а защото майка ми като замина бях на 6 години и нямаше как да ме остави.Либия има огромна нужда от специалисити ,но си няма свои.Там наред с лекари са работили и много строители ,сондьори , и много инжинерни специалисти.И не само българи.
  Ти май "познаваш" Либия само от преста.Иди поживей там и тогава изказвай мнение.

  ОтговорИзтриване
 4. Не ми се занимава наистина, но вие "феновете" на тези медици от години говорите едни и същи глупости. Това е един и същ репертоар "практиката там е..." @Анонимен, ако там има практика, която противоречи на медицинските стандарти, защо тези "медици" остават да работят там и стават част от "лошата практика"?
  Да, Либия има нужда от специалисти и плаща екстра добре за това. Нали се досещаш, че при такова заплащане едва ли са проблем за Либийското здравеопазване спринцовки за еднократна употреба...Не ми отговаряй, просто си помисли и спри да внушаваш представа, че в Либия са диви пустинници. Говорите от години лъжи и ако "познавах" Либия само от пресата, май щях да съм на твоето мнение? Ето така набивате грешни представи. То е вярно обаче, че когато лъжа се повтаря и преписва 1000000 пъти, става истина - продължавай!

  ОтговорИзтриване