сряда, декември 15, 2010

Цензурата невъзможна

Невероятно глупава е цялата борба срещу WikiLeaks водена от американските старчета от старата школа неосъзнали свободата и възможностите, които дава Интернет. Вместо да си посипят главата с пепел за безпрецедентния пробив и изтичането на толкова много секретна документация те впрегнали всички възможни ресурси за да водят борба срещу нещо, което вече е изтекло. Не виждам нищо кой знае колко интересно публикувано от УикиЛийкс, медиите май също, и точно поради тази причина водещи новини не са някакви сензационни разкрития, а самите WikiLeaks и коя е поредната компания спряла да ги обслужва или закрила акаунта им /MasterCard, Visa, PayPal, Amazon.../ или цензурираща wikileaks насочените трендове - Twitter.

И какво всъщност се получава? тези горните им спират акаунтите, а Асандж и компания не слизат от мейнстрийм медиите и се превръщат в определено сериозен фактор, че и достоверен, направо светото писание особено за всички мразещи щатите и падащи си по всевъзможните конспирации и теории за злите империи, евреи, масони... а отгоре на всичко с това обвинение за сексуален тормоз или полуизнасилване срещу Асандж идващо в момент в който 99.99(9)% биха сметнали за нагласено /колко му е ЦРУ да хване две курви и да им плати достатъчно добра сума, да изфабрикува малко доказателства и ето ти го обвинението/ ще го превърнат и в мъченик.

3 коментара:

  1. бе ти остави, ами как се доказва обвинение за скъсан презерватив - досега никой а) не е обявил, че има въпросните презервативи, б) не е обявил, че може да докаже, че са скъсани от асандж.

    ОтговорИзтриване
  2. Абе хора, вие в кой свят живеете? Що за глупости пишете? Първото и най-важно нещо е факта, че публикуваната информация не е въобще секретна, а е с най-низкия гриф "за служебно ползване".Дрън-дрън, някой казал за някого нещо, разговори от женския пазар Второ, защо не допускате и възможноста това да се прави със знанието и помоща на ЦРУ (сайта е създаден точно по препоръка и с цел от ЦРУ)? Разработката с исландския вулкан с трудно име свърши много добра работа, срина еврото за сметка на долара. Времето върви напред и еврото започна да преодолява трудностите. Сега е нужен нов скандал за да се "поддържа огъня", но как ще бъде използван само времето ще покаже.

    ОтговорИзтриване