неделя, ноември 21, 2010

Върнете зимната ваканция!

Тази година зимната ваканцията ще е 1 седмица плюс 24 декември /петък/ и още на 3 януари всички трябва да са на училище, това безумие е сътворено защото през пролетта покрай матурите и изпитите след 7-ми клас ще се отворят доста почивни дни.

Една от причините Коледа и Нова Година да са толкова хубави празници за децата освен подаръците е точно ваканцията около и след тях, как може да очакваш Нова Година като знаеш че 2 дни след това си на училище и ще ти се налага да ставаш в 6:30 за да се завлечеш в 7:30, този безумен начален час за сутрешните смени в училищата. Отделно точно тази втора седмица - 3-9 януари е от възможните едно семейство с дете да отиде на почивка в някой зимен курорт, сега на всички ще им се налага да минават през личните си лекари за фалшиви бележки или да си купуват такива само защото някой идиот в министерството изобщо не е съобразил каква глупост прави.

В Испания, Франция, Англия, Италия, Гърция, Румъния, Австрия, Дания, Норвегия... зимната ваканция е 2 седмици, отгоре на всичко повечето имат още една седмица ваканция през февруари, която в България е 2-3 дена междусрочна, така че връщайте ваканцията на децата!

2 коментара:

  1. В Австрия за студентите е 3 седмици, за учениците мисля, че е повече...

    Споменал си нещо, което е по-голям проблем, а именно първи час в 7.30! Това е най-голямата комунистическа глупост, която седи и до днес. Кое дете ще ходи "с усмивка" на училище, като му се налага да става преди родителите си??? В 7.30 не може да се изпикаеш нормално, не да решаваш задачи по математика...

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не разбирам покрай тези матури всички ученици ли ще почиват, та да трябва да се реже от нечия ваканция и ако толкова трябва да се реже няма ли поне един човек с мозък в това министерство да се сети, че е по-добре да отрежат от лятната, а не от зимната ваканция.

    ОтговорИзтриване