вторник, юни 29, 2010

ПоСиромахването на Нойзи

С какво ли не се занимават българите! Успоредно с големия БГ свят, в който живеят големите българи и български неща, съществува и малък свят с малки хора и малки БГ неща. В големия е изобретен компютърът, написано е стихотворението "Обесването на Васил Левски", построена е крехката кула от карти на българщината и е извършен колеблив полет над себе си (включително от страна на българския Maxim). В малкия БГ свят е изобретен крещящият мехур "български попфолк", написана е песенчицата "Ти си бурята в сърцето ми" и е построена новата българска телевизия и българска реклама. В големия свят хората се ръководят от стремежа да облагодетелстват човечеството. Малкият свят (светът на истинските българи, съвременната българска политика, култура, попкултура, субкултура, медии, трагичната администрация, услуги, пошлости, пъчене, провинциални комплекси, вечни далаверки, успехът свише без труд, слабата гражданственост, отчайващата липса на самоирония, стратегия, провиденческа мисъл и т.н.) е далеч от такива високи задачи. Неговите обитатели имат един стремеж - да преживеят криво-ляво, без да изпитат чувството глад. Амин
Това е прословутото невероятно страшно култово суперско интро на Ивайло Нойзи Цветков към последния брой на Maxim, реферирано къде ли не, особено в туитър и особено от едни хорица клатещи съгласно глава, досущ като при изцепката на Иво Сиромахов за средния българин. в по-горните редове Нойзи е обърнал внимание на големия и малкия БГ-свят. Така благодарение на ивовците вече всеки може да се позиционира.

Нойзи вероятно се ебава с "големия БГ свят" - празни стихчета, тъпнята с това как сме изобретили компютъра или върховата соц изцепка "В големия свят хората се ръководят от стремежа да облагодетелстват човечеството", но това не пречи сума ти народ набързо да се наредят в "голямия БГ свят" и да заплюят всичко около тях отново досущ като при статийката на Славчовия придворен. Но дори да се ебава е някак странно главен редактор на Maxim да напише подобна боза, изразяваща социалното недоволство на сума ти идиоти, които много обичат да четат какви нещастници са и кой е виновен за това.

20 коментара:

 1. Всъщност интрото на Нойзи е префрезиран цитат от "Златния телец" на Илф и Петров. Което не го прави по-умно, де.

  ОтговорИзтриване
 2. сефте попадам на интрото, явно не е чак толкова разпространено

  чалгомразието е белег на средна до ниска интелигентност... то и не се изисква повече за радактор.

  редактроският пост като жанр е доста жалък, на всяка първа страница пише по някоя глупост и ако ги четеш значително се обременяваш

  ОтговорИзтриване
 3. нямаш туитър акаунт, там се скъсаха да го хвалят

  ОтговорИзтриване
 4. Bruce Wayne,а белег на какво е чалголюбието?Зачудих се,защото и без да съм редактор се самоопределям,като средно до ниско интелигентна...:)

  ОтговорИзтриване
 5. @marina: ако не си чалгомразец, това не те прави автоматично чалголюбец

  аз наприме не слушам Бетовен, но не поставям всичките му фенове в газовата камера

  може просто да си толерантен! музикалната ксенофобия не е нещо, с което можеш да се гордееш

  заради един или друг аранжимент не могат да умират хора

  ОтговорИзтриване
 6. Знаеш ли,абсолютно си прав за толерантноста!Но винаги съм свързвала музиката с начин на мислене /и поведение/,а чалгата специално никога не съм възприемала като музика...замисли ме..:)

  ОтговорИзтриване
 7. "крещящият мехур", съжалявам, но толкова дебилна метафора дори студент по журналистика - 1-ви курс не може да напише.
  "слабата гражданственост" ме навява на "силната мисловност", че този човек просто е много далеч от професионалното писане на аналитична публицистика.

  Брус, зачети някоя от бележките на Валери Запрянпов, редактор на "ТЕМА". Мисля, че последното, което ще им кичнеш е "жалки".

  ОтговорИзтриване
 8. Много ниска топка публицистика е да повтаряш непрекъснато какво НЕ ХАРЕСВАШ. Същевременно е особена форма на социален мазохизъм.
  Ако наистина не харесваш нещо, обикновено се стараеш то да е сведено до минимум в кръгозора ти (освен ако не си евангелистки пропагандатор).

  Още по-смешно е пък да правиш класации на неща, които те дразнят и да обединяваш под този знаменател и други храбри пролетарии като теб. Ако тези въпросните неща не ти звънят сами на вратата, за да ти се предлагат, ако никой не те кара да инвестираш пари или време, за да им обръщаш внимание, то какво друго обяснение има за това, че те дразнят?
  Не е ли завистта единствената друга възможност нещо да бъде дразнител за теб?

  Отрицанието, изведено като публицистичен стил и верую, не е нищо повече от рехава еякулация на мъж, който никога не е помирисвал красива жена. Съответно красивите жени, разбира се, са курви, долни чалгаджийки и мръсни селянки, а мъжете, които все пак успяват да чукат красивите жени - мутри, корумпирани политици или сводници. И никакви изключения не се допускат, разбира се. Амин.

  ОтговорИзтриване
 9. Анонимен01 юли, 2010 00:56

  кой от горните НЕ е неделчев?

  ОтговорИзтриване
 10. Анонимен01 юли, 2010 23:34

  Е не, не, не и не... Това не е правилно. Гошко хроничният онанист да си се снима с грозните жени по клубовете, да си списва комичното блогче и долнопробната, грозна и неграмотна брошурка, и да си мие устата, преди да говори за човек от ранга на Нойзи, с който дори не заслужава да бъде споменат в едно изречение. А антуражът на Гошко от псевдо-писачи, псевдо-фотографи и псевдо-модели по-добре да си трае, че да не става за смях като него - човекът е нарицателно в гилдията, един същий Бай Ганьо на родната публицистика, слузест Ам-гъл в очите на горките женици, на които отчаяно и неуморно досажда. Именно такива трагично некадърни (но с изключително високо мнение за себе си) хорица са причината всичко да е на това дередже в БГ, но очевидно си харесват лайната, които творят и в които живеят, халал да са им.

  Неделчев, как не те е срам? Имаш ли изобщо реална представа колко всъщност си противен и колко комични са яловите ти напъни? ТИ ли си помирисвал красива жена, мухльо селски комплексиран, че си позволяваш такива писания?

  ОтговорИзтриване
 11. Анонимен02 юли, 2010 11:29

  Не е редно, братя, да споменавате Нойзи в един текст със Сиромахов. Той е "класи над съперника си" както биха казали по-тъпите коментатори...

  ОтговорИзтриване
 12. Анонимен02 юли, 2010 12:10

  Кой е Неделчев?

  ОтговорИзтриване
 13. Е, не, не се сдържам...
  Господин Неделчев, безкрайно уважавам опитите в България да се прави нещо ново, защото българинът има навик да "цикли" на едно място. За това и уважавам опита Ви да наложите ново мъжко списание на пазара.
  За съжаление не е лоялно и не говори добре за Вас критикуването на конкуренцията. Ако ще правим нещата "по европейски" - хайде да е до края.
  Да не говорим, че Вашето списание засега не блести с нищо. Тук бих изтърсила един много неприличен лаф за новия бардак и стария му персонал. Златки, Николети - банално, банално, been there, seen that.
  Към автора - voxy - чета с удоволствие този блог и преглеждам всеки ден за нещо ново. Но подобни постинги навяват "нечистоплътни" асоциации. Надявам се изразът да е разбран.
  В заключение - и списание "Максим", и Иво Сиромахов пишат с изключително чувство за хумор и много жестока ирония към заобикалящото ни. Когато вървиш по кален път с огледало, огледалото не ти е виновно, че отразява калта.

  ОтговорИзтриване
 14. @Мануела, Иво Сиромахов ми е един от най-антипатичните образи, дори по-противен ми е от Слави, защото като вид успява да го докара на още по-ниско ниво, мразя такива като него винаги пригласящи на шефа си, винаги в услуга, и винаги с една досадна саркастична нотка и от позицията на безгрешния порицавайки и плюейки всички "лоши" и съответно възхвалявайки същества като Доган и Гоце.

  Та на този Сиромахов му дават да драска и за Maxim, а Maxim > главния си редактор ако ще и Нойзи да се казва, еми и списанието ми опротивя и нойзи и мойзи

  ОтговорИзтриване
 15. Не чета Максим, но Сиромахов е автор с изключително чувство за хумор и убийствена ирония.
  Винаги чета с удоволствие текстовете му.

  ОтговорИзтриване
 16. Анонимен02 юли, 2010 21:59

  Драги ми Voxy,

  Ти Витгенщайне на киберпространството, ти миропомазаний блогософе на Плявата вяра, ти верний школнико на Неделчевото училище, знаеш ли, че на хората им е през къра какво ТИ мислиш по един или друг въпрос. Личните мнения са като задниците – всички ги имаме, но не винаги ги вадим на обществен показ, особено ако изпитваме и най-малкото съмнение, че ще се изложим пред чужденците.
  Ти съмнения обаче изобщо нямаш.
  Ако някога напишеш нещо, което да е поне наполовина толкова свежо, точно и смешно, колкото който и да е текст на Нойзи или Сиромахов, ще си взема думитe назад. Дотогава: Whereof one cannot speak, thereof one must remain silent.

  Сиромах 6итник

  ОтговорИзтриване
 17. Всички простовати хорица имат нужда от някакъв идол, висш авторитет, на който да подражават и да обожават. Погледнато от сателит, няма значение дали това ще е цицореста чалга звезда/чичко-гъзар за хардчалгарите или дали това ще е някаква еманация на модерността - Нойзи/Сиромахов/Джобс/Еленко(или друг тъпблогър) - за младите образовани българоюруковци. И двете групички са еднакво смешни и забавни за наблюдение и дразнене.

  Но като цяло май чалга-феновете не се държат толкова елитарно и надменно с останалите, както го правят айподаджиите-аз-чалга-не-слушам-и-карам-колело-или-приус от последната група.

  ОтговорИзтриване
 18. Анонимен08 юли, 2010 19:57

  българоюруковци?

  ОтговорИзтриване
 19. Анонимен12 май, 2011 09:53

  неизбежно е

  ОтговорИзтриване
 20. Анонимен12 юли, 2011 11:31

  ФЕН НА ИВО И НОЙЗИ

  КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЗИ СВЯТ БОЖЕЕЕЕ.........
  ....АМА И БЪЛГАРИНА НАЛИ ЗНАЕ ИНГЛИШШ И Е УОРЛДУАЙД ОРБАЗОВАН ХАХАХААХА....ДОБРЕ ЧЕ ИМА ХОРА КАТО ИВО И НОЙЗИ ДА ВИ ОПИШАТ СВЕТА, В КОЙТО ЖИВЕЕТЕ...ТЕЗИ ДВАМАТА ИМАТ СОЛИДНА ОСНОВА НА ЗАПАДНО МИСЛЕНЕ И ПОВЕДЕНИЕ...ТОВА КОЕТО В БЪЛГАРИЯ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ Е МЕРЦЕДЕС И АРМАНИ...но аз съм оптимист.....Европа си купи ефтино най-хубавата топла държава Гърция..и ние попадаме в тази сделка.....Блогърът малко е далече от истината дано поживее в Белия свят и поработи та да си промени може би мирогледа....Поздрави на "Егоистите" и България ще пребъде вече сме почти Колония на Запада :)))))))))

  ОтговорИзтриване