неделя, юни 27, 2010

Къде е технологията?

Въпрос на Фабио Капело след незачетения гол на Англия. Та къде е шибаната технология, май единствено беше използвана от Адидас да сътворят скапаната си топка. Футболът продължава да разчита на смешници като уругвайските цървули които изхвърлиха Англия, въпреки че само 5 секунди след удара на Лампард всички зрители вече знаехме че това е гол. Вярно е че съдията има много важна роля като социален отдушник във футбола, но тази си роля той ще продължи да е изпълнява покрай неизбежните субективни решения като картони и фаулове, но когато опрем до гол при спорна засада или спорен момент дали топката е преминала линията на вратата е повече от очевидно че трябва да се разчита на технологията, дори не и на 4-и и 5-и съдия до вратата.

3 коментара:

 1. Това е разликщата между европа и САЩ. В щатите от десителетия има електроника н хокея. Тук просто големите държави имат нужда от Корупция за да съществуват. Блатер с фирмите си да прави пари стил Батето (нашия герой е като светец в свабнение с тях). Платини също...

  ОтговорИзтриване
 2. Не се горещи толкоз де, на всички беше ясно, че Англия щеше да си спази традицията и да се осере на Световното.

  ОтговорИзтриване
 3. Именно тук е проблемът...Англия можеше и да не се осере. Да се върнеш от 2-0 в мача и да изравниш, срещу младите (признавам, в този мач по-добри) футболисти на Германия си е предимство, от което можеше и да успеят да се възползват.
  Грозно е и ги боли, защото темата за въвеждането на тази технология е била обсъдена преди световното и Блатер и сие са гласували срещу...а днес същият този Блатер се извини официално на FA в Англия.

  ОтговорИзтриване