сряда, април 21, 2010

Не на пушенето!

Проява на голяма доза наглост е да задимяваш затворено помещение с лоша вентилация каквито са почти всички барове и места за хранене, в които е разрешено пушенето...да не говорим колко архаично и грозно е изобщо да пушиш, но при все това купища народ тровят дробовете си с никотиновите лайна, и ако тровеха само своите - ок, но и на всички около тях. Последствията от тоталната забрана очевидно ще са негативни икономически но това не е единствения мотив да не се забранява тютюнопушенето - а този че ако имаш бар, ресторант, таверна или каквото и да е, решението дали ще се пуши или не в него трябва да е твое, не на държавата, това си е изцяло твой обект и ако искаш ще позволиш да се пуши в него, който не го устройва - вижда стикера че пушенето е разрешено и не влиза. Единственият нормален протест е отбягване на пушилните, което по съвсем естествен път ще доведе до появата на повече места където пушенето ще е забранено, а не шайка идиоти да се правят на палячовци в/пред парламента изнудвайки някой да забрани тютюнопушенето.

9 коментара:

 1. повечето заведения имат достатъчно добра вентилация, за да не се усеща димът.
  мен ми пречат ароматизаторите по моловете.

  темата за тютюнопушенето е напълно излишна. толкова ли е трудно да станеш и да помолиш човека на отсрещната маса да не пуши докато се храниш.

  ОтговорИзтриване
 2. Защо аз като непушач трябва да ходя и да се моля? Не е ли по-правилно след като пушачът е дразнителят, който със своите действия създава дискомфорт на околните, той да ги попита имат ли нещо против да запали цигара?

  ОтговорИзтриване
 3. Аз пък обичам ароматизаторите по моловете, дори имам фетиш към тях. Миришат ми секси. Ти по кои заведения ходиш с таква добра изолация и неусещане на димът? Аз след всяко излизане мириша на устата на андрей слабаков.

  ОтговорИзтриване
 4. 26 Април, 2010 17:45 >>> всеки пушач би загасил цигарата си, само за да се почувства един непушач комфортно. обикновено след това почва климатика да му пречи, севритьорката, одрасканото гърло на чашата...

  вие непушачите осъзнавате ли на какъв стрес подлагате пушачите. вече до такава степен сте ми втълпили, че ви преча, че си затварям прозореца на колата, да не би на някой преминаващ пешеходец да му стане неприятно. стресирате ме адски много.
  а глупавите бележки за забрана на пушенето с димяща цигара, само напомнят че е време да си запаля нова.

  ОтговорИзтриване
 5. Много малко пушачи биха загасили цигарата. Повечето биха казали, че трябва да пушат, защото си пият кафето в момента или пък тъкмо са хапнали и просто няма начин да не запалят цигара. В такива моменти започвам да се чудя дали като човек пропуши и нещо в организма му се променя, и когато консумира храна или напитки без да пуши цигара, дали това по някакъв начин не застрашава живота му.
  Наистина пречиш. Да оставим настрани здравето, но пречиш и като умирисваш всичко наоколо като запалена кофа с боклук.

  ОтговорИзтриване
 6. Отдавна спрях да посещавам затворен тип заведения. Навън поне мога спокойно да се преместя така, че да не гледам как мацката с детската количка трови чедото си пафкайки в лицето му цигарен дим.

  ОтговорИзтриване
 7. Тютюнопушенето е един от най-лошите навици на човек и е една слабодействаща отрова, която след няколко години те унищожава докато не настъпи смърт.Доказано е.
  Така че нека в тютюнопушачите се замислят малко.
  А в заведенията, да има обосначено място дали е за пушачи или не.

  ОтговорИзтриване
 8. "вие непушачите осъзнавате ли на какъв стрес подлагате пушачите." и нека по този повод да запалим още една цигара, а?
  като четох коментарите преди няколко дни за първи път, се смях много, и сега пак се смея.
  много ми е интересно като сте си вкъщи, в хола ли пушите, при децата ви, седнали да гледат телевизия и/или да вечерят, или излизате на терасата?
  и друго също ми е много любопитно, като отидете в чужбина на почивка, пак ли се правите на големи и тъмни български субекти (балкански не е актуално вече), или изведнъж се кротвате, щото нещо ви е пернало някъде, като за малко не сте изяли 500 евро глоба.
  и, да, тогава не само, че няма да пушите, ами и дръвчета ще почнете да садите.
  освен това съм за пълната забрана, защото бъде ли оставен избора на собствениците на кафета, все едно няма никакъв закон. в бургас има само едно кафе, където не се пуши. costa. което дори не е българско.

  ОтговорИзтриване
 9. с хола и децата е много добър пример какво правят пушейки в затворено помещение

  ОтговорИзтриване