петък, април 02, 2010

Арестът на Николай Цонев - безпрецедентен

За първи път след 89-та имаме брутално задържане на министър обвинен в корупция. Някакви мухльовци обясняват как били нарушени нечии права и защо изобщо била нужна тази грубост и показност в ареста на човек, който очевидно съдейства и няма намерение да се противопостави - ами необходима е и то страшно много за общество, в което е пълно с недосегаеми и в което доскоро такива бяха всички министри - настоящи и бивши... Защо досега не е имало подобен случай? при толкова смени на караула след 89-та и при толкова очевидно корумпирани боклуци в министерствата??? ами ясно е - негласно споразумение между иначе антагонистичните политически партии - ние не пипаме вашите, вие нашите... е това споразумение при сегашното правителство не важи.

В допълнение за нуждата от показност и раздаване на предварителни присъди идва и изключително слабата ни и нагла съдебна система, и точно тази акция е поредното доказателство - хванат съдия с подкуп, който е трябвало да изкара Николай Цонев чист като сълза... може да си представим какво щеше да се случи ако не беше разкрит този случай - МВР арестува Николай Цонев, след което съдът го пуска и излиза Нели Куцкува да обяснява как видите ли МВР не събирали достатъчно доказателства и затова обвиненията не издържали...или оня другия съдия който стискал зъби. Къде го сега стискащия зъби???

Не смятам за нормално някой да има проблем, че с подобни акции даващи ясни послания към всеки подписващ неизгодни сделки в държавата, правителството си вдига рейтинга, освен ако не е нагла комуняга

6 коментара:

 1. Абсолютно съм съгласен. Сега си представям и колко умрели от страх други бивши министри и настоящи съдии има!

  ОтговорИзтриване
 2. @Георги Неделчев: Сарказъм, предполагам?

  ОтговорИзтриване
 3. Хаха, Колев, на теб ти се иска да е сарказъм, а на тях - да е само на кино... :)

  ОтговорИзтриване
 4. Дано само и да вземат да го осъдят, а не да го пуснат след няколко дни. Ако влезе в затвора, тогава наистина ще има умрели от страх.

  ОтговорИзтриване
 5. Точно така!А около мен реват,че видите ли сме станали полицейска държава...Да,ама на такова хоро-такова иху,казват старите хора/да не казвам нецензурния вариант/ :)

  ОтговорИзтриване
 6. Анонимен29 юли, 2010 21:41

  Ама подмазвачи сте се събрали!!!!! Или комплексирани идиоти. Край -в държавата ни вече всичко е наред с унизителни клипчета, заснети от родната ни полиция.Аз пък изпитах страх,защото не искам така да се размахват пистолети и да се държат родните ни полицаи като простаци. Профисионализъм не видях.Не съм нарущавала законите, ама ме е страх...И симпатизирах на слабите в момента. И ще подпиша анонимно пак от страх...

  ОтговорИзтриване