петък, март 26, 2010

Big Brother Family - Семейни скандали


Може да си пуснеш субтитрите, в които съм коментирал някои моменти ;) също не прoпускай статията на Жоро Неделчев за възмутените от Big Brother.

12 коментара:

 1. Наблегни на Чипев
  Той е геният

  ОтговорИзтриване
 2. В едно не съм съгласен с Г. Неделчев. Смятам, че поне половината СА наети статисти, при това не особено подходящи за ролите, които са им дадени от сценаристите.

  ОтговорИзтриване
 3. Лонги, ако наистина не правиш разлика между играта на статисти (Хванати в изневяра) и реалността на живота (Биг Брадър), значи наистина заслужаваш да те лъжат и манипулират по телевизията.

  ОтговорИзтриване
 4. Анонимен27 март, 2010 14:34

  Биг Брадър е всичко друго освен реалноста в живота.Това предаване е напълно режисирано без никакъв елемент на "риалити"

  ОтговорИзтриване
 5. Хванати в изневяра не съм го гледал, ама някои от участниците в брадъра ми се струват прекалено неправдоподобни, за да са истински. Набива ми се в очи голямата разлика между образа, който режисьорите се опитват да създадат и реалните хора, които виждам на екрана.

  ОтговорИзтриване
 6. Във всичките сезони сценаристи и режисьори с подбрани леко манипулативно кадри са се опитвали да създадат определени образи, но това съвсем не значи че участниците по някакъв начин са въвлечени да играят. Те обикновено биват манипулирани с игри като завързването, която е страшно попадение.
  Това вътре са си съвсем нормални семейства и изобщо не виждам кое е неправдоподобното, Лонг???

  ОтговорИзтриване
 7. т.е. искаш да кажеш, че сценаристите и режисьорите опитват да създават някакви образи на хората вътре, каквито са си планирали предварително? и че понеже хората не отговарят на тия образи наистина, затова изглежда нагласено?

  ОтговорИзтриване
 8. не, защото това е съвсем небрежно пипване
  Съквартирантите са извадени от средата, с която са свикнали и вкарани в нещо съвсем различно - къща пълна с камери, на които слушат жуженето плюс още двайсетина маймуни, знаят че ги гледат около 1 милион е няма как да са естествени още първата седмица.

  ОтговорИзтриване
 9. Не бих оспорил, че продуцентите натъкмяват участниците към типажи и схеми, създадени предварително. То не е и толкова трудно. Искаш някой да направи някаква издънка - оставяш го да се напие. Искаш да го изнервиш - вкарваш тъща му или свекърва му. Искаш да ревнува - пускаш му видео с благоверната в джакузи с друг. Изобщо не е нужно да се наемат статисти, за да се постигат подобни ефекти. Животът е достатъчно абсурден, за да се налага да го фалшифицираме. Достатъчно е само да го покажем с 20 скрити камери и да знаем кой на кого да противопоставяме.
  Полезното на шоу като Биг Брадър е, че покрай воайърския кеф за публиката неизбежно подтиква към разговори и размисъл. Ако само едно на всеки хиляда гледащи семейства поне веднъж си извади поуки - пак ще има повече полза, отколкото от пледоариите на хиляда общественички или "защитнички на децата" или от десет турски сериала.

  ОтговорИзтриване
 10. пфу, явно знам по-малко за манипулирането на хората, отколкото си мислех...

  ОтговорИзтриване
 11. съвсем реални са семействата, но не разбрах защо трябваше да вкарат 8 нестабилни двойки с деца и да ги чакат да се изпобият пред камерата

  кое е следващото "творение", нико, денсинг старс за инвалиди?

  ОтговорИзтриване
 12. след като си се бият вкъщи, що да не се бият пред камерите?
  драматизираш излишно, кои са тези които ще се "изпобият", след първата седмица само Цветелин е рисков - 1 от 20

  ОтговорИзтриване