сряда, февруари 24, 2010

Айфеловата кула - купчина желязо

print adsИ точно защото е купчина желязо никой не строи подобни грозотии. Ако не беше построена 1889, а век по-късно нямаше да струва нищо, нямаше да е забележителност.
Естествено не е само айфеловата кула, цяла Европа е пълна с грозни старинни замъци и сгради строени в началото на миналия век, но всички те биват възприемани като някакви забележителности. Милиони туристи по цял ден обикалят като гламави десетки е такива "забележителности" само и само да се снимат, увековечат. Та къде е удоволствието в това цял ден да търчиш нагоре надолу за да се снимаш като пън пред поредното здание?? Разбирам да се снимаш на Times Square

или пред каквото и да е в Дубай, но пред някоя развалина ми е леко необяснимо... естествено осъзнавам, че има хора, за които това наистина е удоволствие, но чак пък за 95% от туристите е аре стига, тва все едно всичките тези 95% да четат в.Култура, значи май е друга причината да се снимат - стадната...

16 коментара:

 1. ако не се снимаш там няма как да докажеш, че си одил в париШ

  Тайм Скуеъра пък е улица, няма и площад даже

  ОтговорИзтриване
 2. Е,стига де!!Някои хора се снимат за спомен,а не за да доказват /?!?/къде са Одили..
  А Times Square си е улица,като улица,малко по-шарена...ама щом си падаш-лошо няма:)

  ОтговорИзтриване
 3. Аз лично не съм фен на фотоапаратите, но при положение, че сума ти народ се снима, не смятам да им отричам това право. Три пъти съм се качвал на Айфеловата кула, ще има и още. Самото качване не е нещо особено, но има тръпка да се срещнеш с хора от цял свят на такова място, всички са в приповдигнато настроение, няма кисели и намусени. Преживяването е заредено с позитивна енергия. Пътуванията в чужбина са хубав начин човек да си проветри главата от тукашните мизерии.

  ОтговорИзтриване
 4. И мен много ме дразни някой като е ходил в чужбина и като го питам за снимки да почне да ми показва някакви сгради. Уау. Сгради. Колко вълнуващо... Личи си че не се е запознал с никого, а само е обикалял като гламав.

  ОтговорИзтриване
 5. Лонг,ами като толкова те дразни недей да питаш за снимки.И къде е казано,че като се запознаеш с някой обезателно трябва да се снимаш с него?Пък и сто пъти е по-добре да снимаш някоя хубава сграда,отколкото да се снимаш в ...автобус например :)

  ОтговорИзтриване
 6. както еди изард бе казал: аз съм от европа, откъде е и историята. аз примерно бих могъл да обикалям като гламав и да гледам стари и грозни сгради,но най-вече музеи. Музеите са върха.

  ОтговорИзтриване
 7. По тази логика, че Айфеловата кула е куп желязо, най-вървежната плеймейтка е купчина кокали, карантии, сухожилия,кръв, слуз и пр.
  Пък който не ще музеи, че са му стари и грозни- да хваща пътя за моловете- те са нови и ултрамодерни.

  ОтговорИзтриване
 8. майкъл, пожелавам ти приятно взиране в циците на айфеловата кула, тогава :)

  въпросът е дали са ти интересни хората или сградите, не кое какво е

  ОтговорИзтриване
 9. Няма никакво значение на кой какво му е интересно. Всеки за себе си. Всеки има мнение. Белег на зрялост е да не смяташ, че твоето мнение е универсално и "правилно", и че несподелящите го са заблудени смотаняци.

  ОтговорИзтриване
 10. Всъщност желязо си е. Старо, разнебитено. Ама ме кефи.
  А хората кво да ги снимам - с тях си пия, за какво ми е фотоапарат в кръчмата. Затова - остават сградите да снимам и да обикалям :)

  ОтговорИзтриване
 11. аз все повече предпочитам сградите пред хората :)

  ОтговорИзтриване
 12. oт кога пък зрелостта е интересна и забавна ;)

  ОтговорИзтриване
 13. Аз пък не разбрах с какво Times Square, построен с помощта на всички удобства на модерното строителство, може да превъзхожда един средновековен замък, над който хиляди души са работили десетилетия от гледна точка на грандиозността на положения труд. А и при замъка можеш да попиташ екскурзовода "Хей, защо тази статуя/колона/нещо-си изглежда толкова различно от останалите?", очаквайки отговорът да бъде десетминутна увлекателна лекция за Ренесанса например. На Times Square отговорът на същия въпрос би бил "Ами ... защото могат ..." Та така - понякога, много рядко, съдържанието е по-важно от формата (надявам се някоя поп-фолк "дива" да не ме чуе) xP

  ОтговорИзтриване
 14. И на мен не ми харесва Айфеловата кула- прекалено клиширано, скучно и ръждясало :))

  ОтговорИзтриване
 15. В този ред на мисли исках да подчертая, че предпочитам дестинации като Дубай. Скоро ще правя снимки от там. Поискайте ми... хахаха

  ОтговорИзтриване
 16. дай, да не се налага да крада снимки ;) че току виж ГДБОП, ДАНС, МВР направили акция крадливи-блогъри

  ОтговорИзтриване