понеделник, февруари 08, 2010

Хипер-бързи новини? Не думайте :)

В Икономедиа смятат проекта си Dnevnik Live за някаква огромна стъпка напред, която ще ги изведе пред останалите бавно-адаптиращи се към новите интернет реалности медии.
Засега Dnevnik Live представлява два стрийма с туитове съответно на журналисти и на читатели, като основното, с което се промотира е хипер-бързите новини, до които може да имате достъп. Е да де ама кои са тези хипер-бързи новини, които ни вълнуват??? И ако наистина ни вълнуват, като примерно някое убийство на известен, не се ли появяват и без това на първа страница на всички медии? Т.е. тук говорим за новини, които не са достатъчно сензационни, че да се появят там, а просто водещи за деня. Ами чакайте малко, аз тези новини не искам да ги получавам една по една в 10:15, 10:24, 10:32, 10:47... искам да си ги видя всичките в 12:00 като отворя Dnevnik.bg. Колко са тези, които се вълнуват всяка минута какво се случва в България? За мен единственото хубаво нещо, е че Дневник са ангажирали журналистите си да туитят, само че ако всички го правеха през туитър акаунти щеше да е много по-удобно - следиш тези които ти допадат и пускат хубави линкчета.
За програмната реализация - слаба е, не може в нещо с Live в името му нещата да се ъпдейтват след ръчен рефреш на страницата.

1 коментар:

  1. Гладкостта на кожата определя привлекателността на лицето повече от неговите черти - is.gd »
    – andrian, преди 6 часа

    безценна информация. за това пара давам да го науча :) ще се мажа с фон дьо тен вместо да си правя платиката!

    ОтговорИзтриване