вторник, януари 12, 2010

Борисов - гаф след гаф

Бойко БорисовНякакъв евреин пуснал виждането си че ДДС-то трябва да се намаля с по 0.5% на половин година и хоп Борисов готов на 2-та минута да го приема - ще го намаляме. Направо е невероятно човек изобщо да си помисли по подобен начин да взима решения, от които е ясно по-късно ще се откаже. Виж още по темата при Майкъл Никита
***
Невероятна беше и изцепката с референдум за новините на турски език по БНТ1, вместо просто да бъдат разкарани от директора на БНТ и да се приключи с въпроса. В България има един официален език и толкова, иначе би трябвало на всички малцинства да се отделят по 10 минути за новини. Кое прави турското по привилегировано?
***
Знаете преди няколко дена имаше конфликт между Жоро Главата и Владо Арабаджиев. В медиите излиза инфо как двамата с по 10 души охрана направили страшно меле, че и престрелка имало. 1-во медиите знаят ли какво е престрелка? защото гърмене във въздуха не е престрелка, другото е това меле, аре всеки да си представи какво би се случило ако 10 на 10 мутри се сбият, ами че всичко ще е яко кръв някои изобщо няма да имат възможността да избягат, а представяте ли си как охраната на бедрум/предполагам 7-8 човека/ може да ги изхвърли навън? аз не мога нещо затова предполагам, че общо е имало 10 човека(не 20) охрана които са се сдърпали, 3-4 ма са били по-агресивни имало е бутане, шамари лакти, разтърваване и някой е гръмнал няколко пъти във въздуха да се приключи с назряващия бой. Е този махленски скандал беше водеща новина във всички големи медии, че дори премиера ни го коментира... смях
***
Божидар Димитров казал нещо как условие за приемане на Турция в ЕС е да ни изплатят 20 милиарда компенсации за завзетите земи от началото на миналия век. Някой турчин заплашил с влошаване на отношенията ни и излиза Борисов гневен - размахващ пръст как при следваща изцепка Божо е аут. Чакайте малко докога България ще е с това помиярско международно поведение. Ако това изказване е способно да влоши отношенията ни с Турция - нека ги влоши, защо трябва да ни пука на нас? имаме страшна полза от Турция ли? че само с перце може да я галим. Интересен въпрос има във FrogNews по темата - Как така България стотици пъти се извинява за възродителния процес, Меркел се извинява за втората световна, Москва за избитите поляци в Хатин, а и до днес нито един турски политик не се е извинил за 5-те века робство. А че Божо плямпа глупости - вярно е, но не е виновен той, а Борисов че го е сложил там откъдето да му се чуват.

Интересно е дали когато се поошлайфа като премиер Бойко ще продължи да прави подобни гафове, засега поне не му пречат кой знае колко в управлението.

4 коментара:

 1. Не го помня това с извиняването за Възродителния процес. Кой точно и кога казваш се бил извинил за изгонването на 500'000 души?

  ОтговорИзтриване
 2. Това го казват FrogNews, цитат е, но Иван Костов като премиер при посещение в Бурса на среща с изселници и Месут Йелмаз прави "историческото извинение" /според турските медии/ през 1998-ма

  ОтговорИзтриване
 3. Помня го добре. Костов се извини. И то не с половин уста, доста се постара. Няма лошо. Още повече, по времето на Костов ДПС беше в кучи гъз. Турция като държава и турците в България са даденост, но ДПС не е такава, и може да бъде шамаросвано, за да не се разпищолва съвсем.

  ОтговорИзтриване
 4. Анонимен18 март, 2010 01:10

  Турците и Българите са жевели заедно петстотин години, имали са по десет деца и повече,Българите се запазили като нация.
  В днешно време едвам гледаме по едно дете и сме застрашени в близки години да изчезнем като нация? По време на така нареченото робство плащали по един десятък и им се виждало много, сега плащаме данъци и за онзи дето духа в полето, едвам се диша от този политически геноцид, умишлено поляризиран на Българи и Турци.
  Българите и Турците са едни от най близките хора които повече от 600 години живеят заедно, проблемът и омразата срещу турците възниква тогава когато идват комунистите на власт.
  Това което го пиша по долу са думи казани от възрастни българи които съм чул като дете в началото на седемдесетте години. Цитат:
  ,,Виж комшу! ние си живеехме много добре българи и турци, докато не дойдоха комунистите на власт, те създадоха тази омразия срещу турците, иначе ние по цели нощи си правихме вечеринки пеехме и се веселихме, асега хората се озлобиха." Мисля че е крайно време да се престане с омразата която се втълпява в главите на децата още от детската градина за турското робство, не е приятно когато има българчета от турски произход да се настройват едно спрямо друго с българите, това си е расова дискриминация
  празнуването на трети март и всичко което е свързано със съобщаване за това робство, за което бъдещите поколения нямат вина, си е расова дискриминация.Българите трябва да разберат едно че обикновенните турци не ги мразят те са техни приятели близки и роднини! Омразата към хората е няма нито в Християнската, нито в Мюсюлманската религия там се учат хората към добри неща.
  Омразата е в атеистите и политиците!
  Аз съм ходил и на църква и на джамия, чел съм библията, ходил съм на семинари свързани с библията, чел съм и корана.Създателят ако трябва да вярваме е един, само че всеки го именува по свой начин - господ, алах, буда и т.н., църква, джамия, чърк и др.
  Да се върна на темата - Господин Борисов е смел политик и се опитва да оправи нещата, но за съжеление неговите предшественици му оставиха един потъващ кораб който може да потопи и него. Що се касае до гафовете които допуска - който не говори той не греши.Политиците разделят народа - на сини и червени,на турци и българи и други подобни за да има наивници които да ги подкрепят.Не ни трябва нито ДПС, нито Атака ако ги няма едните няма да има нужда и от другите,ако ги няма червените няма да има нужда и от сините и т.н. Те взаимно се подържат във власта като разделят народа и създават етническа омраза.

  ОтговорИзтриване