петък, декември 25, 2009

Аз останах в България!

Аз съм онзи сърдит млад човек, онзи, който избра да остане в страната си, защото намери смисъл в нея.
Не това не са мои думи, а на очевидно избрал да остане в България "млад човек", който смята че всички останали са му длъжни с нещо и при всяко неприятно събитие държи да натърти върху невероятната жертва, която е направил за България като не я е напуснал.
Красотата в една жертва е тя да е безвъзмездна, не след това да е използваш за развиване на тези, идеи, пропаганда, натякване... никой никого не е спирал. Силно се съмнявам, че са много младите, които не са напуснали България поради малоумен соц-алтруизъм, но колкото и да са - ВИЕ СТЕ ИДИОТИ, и като такива по-скоро сте навредили на България оставайки тук, така че моля не ме карайте да се чувствам длъжен към когото и да е от вас.

15 коментара:

 1. няма красота в нито една саможертва, само глупост

  ОтговорИзтриване
 2. Усещам влиянието на Айн Ранд в горния коментар.
  Инак в текста има истина.

  ОтговорИзтриване
 3. A moje bi za towa si winowen TI! No po weroiatno da sam az,ta ne uspiah ot tuk da te progonia!I sled godini,kogato umra,ti groba moj pritisni s kamak!Ne iskam ot tam da 4uwa6 moeto nastawlenie!

  ОтговорИзтриване
 4. глупости колкото искаш ...и още толкова

  ОтговорИзтриване
 5. А ти успяли да помогнеш на някого или ... просто изостави родителите си сами ...
  Няма нужда да се чувстваш длъжен на нас, а на тях! Ели

  ОтговорИзтриване
 6. Баси тъпотията. Що човек да не избере да остане в страната си, след като духът му е решил да се прероди в българин и с помощта на Бог, мама и тате се е намерил в България.Карма.

  ОтговорИзтриване
 7. Сигурно имаш "сбъркано" въображение или просто искаш да напишеш малко глупости, за да можеш от "Аз съм онзи сърдит млад човек, който избра да остане в страната си защото намери смисъл в нея" да стигнеш до извода, че автора смята, че всички останали са му длъжни с нещо и че е направил огромна жертва тн. Ако беше прочел оригинала малко по-добре, щеше да разбереш точно за свободата на избор, която всеки трябва да има и която авторката е имала и е останала, а не за саможертви, задлъжнялост и други думички за които ти се иска да пишеш.

  ОтговорИзтриване
 8. thebravoman или просто различно от твоето въображение. Напълно ясно е какво цели авторката с това изречение, не съм линкнал оригинала в поста съвсем умишлено защото всъщност няма значение какво конкретно си е мислила или искала да каже тази бозава патетична кифла.

  ОтговорИзтриване
 9. voxy, не може просто да извадиш думите на момичето от всякакъв контекст, защото тогава се разбира просто, че "Тя (или той- не става ясно от изречението) е сърдит, млад, човек, направил избор да остане в страната си, защото намира смисъл в нея".
  Е как от тук разбра на какво е сърдита тя? На това, което вече е станало през последните години или на това, което е на път да стане с промените в ЗЕС? (то всъщност в изречението не се говори за ЗЕС!) Как от тук реши, че тя търси отговорност от хората около нея затова, че е останала, след като тя е направила този избор - "направил избор да остане"? И къде тук става ясно, че е направила жертва с оставането си и те държи теб отговорен след като собственоръчно е написала, че "намира смисъл в нея"?

  ОтговорИзтриване
 10. всичките си заключения правя от това "който избра да остане в страната си", не може ли да си формулира тезата без да ме информира че е избрала да остане, какъв всъщност е бил този избор, защо има значение да го знаем, какво се опитва да ми внуши казвайки го...

  Да приемем, че греша, какво пречи да е вкарам в роля, която тя конкретно не е, но други са? освен леко некоректното отношение, все пак и други сигурно са чели статията и биха се сетили или ще google-нат изречението.

  ОтговорИзтриване
 11. Една реклама гласеше "Някой мечтаят да станат олимпийски шампиони, други мечкаят за малък бизнес". Важното е, че всеки има своите причини за действията и трябва да е свободен да мечтае и действа. Дея (авторката на статията) много ясно се определя пред мен с изречението "който избра да остане в страната си". От това изречение има хора, които разбират страшно много за нея, които най-вероятно са преминали през този път, сблъскали са се с проблемите, с които тя се е сблъскала и я разбират. Знаят от каква гледна точка пише статията. Знаят "коя е" (до колкото и метафорично да звучи). Изречението те насочва - ако и ти си останал, ще знаеш, че това е едно "сходно" разбиране; ако не си останал, ще знаеш, че това е едно "различно" разбиране; Затова има значение да го знаем. Какъв е бил този избор - същият през който и ти е трявало (или ще трябва) да минеш.

  Относно "останалите" и "вечно разочаровани": Съжалявам ако около теб има такива хора, направили избора си и постоянно оплакващи се, защото ги е домързяло да запретнат ръкави и да се "поборят" малко. Аз все по-рядко срещам такива и съм на мнение, че скоро ще изчезнат.

  ОтговорИзтриване
 12. @Longanlon значи Ботев е бил пълен глупак, а? Щото в стремежите му да помогне на един народ да отхвърли чуждата власт не виждам желание за икономически просперитет

  ОтговорИзтриване
 13. Никой не те кара да се чувстваш длъжен. И не съм останала в България, поради някои от посочените от теб причини.
  Останах, защото искам да живея тук, искам тук да родя и да възпитам децата си, искам да работя тук. А ти не си ми длъжен за нищо.

  Ходих по света, но тук се чувствам най-добре. Нищо че работа на 3 места, за да се чувствам финансово добре. Но пък и така се чувствам значима - за себе си, за другите не ме е гружа какво мислят за мен! И така се чувствам пълноценна.

  ОтговорИзтриване
 14. Основната посочена от мен причина е останали в България защото така искат, заради себе си

  "Силно се съмнявам, че са много младите, които не са напуснали България поради малоумен соц-алтруизъм" т.е. смятам че са малко алтруистите съответно повече егоистите сред не-напусналите

  ОтговорИзтриване
 15. Малоумник статията на Деа е на съвсем друга тематика, ако не си разбрал по скоро става дума за следенето в Интернет, отколкото за останали/заминали в/от България. Пак се опитваш да оригиналничиш.

  ОтговорИзтриване