понеделник, декември 07, 2009

В Лондон явно не знаят за Ь (ер малък)

bTV лого

Лондонска творческа компания е автор на новата обща графична концепция на каналите под шапката на bTV. Очевидно не са отделили много време в дизайн на логата.

update 21:00
Има промяна, очевидно някои органи в bTV също за първи път са видели вчера новото лого и са се ужасили та за да няма грешки между би и ер малко са добавили tv освен пипване на нюансите и бордърите по-като за тв лого

25 коментара:

 1. копеле, тва съмнявам се някой да му е отделил повече от половин час за да го направи...

  ОтговорИзтриване
 2. Това е елементаризъм
  Даже и като готов шаблон го има в Corel Draw

  ОтговорИзтриване
 3. Хахаха, не го бях погледнала от този ъгъл!! Наистина старото им лого беше по-добро. Това стои малко постно. Малко не разбирам защо са пръскали пари за лондонска компания да им прави логото, след като това може да го направи и всеки бг дизайнер??? Явно имат голяяяям бюджет за пръскане.

  ОтговорИзтриване
 4. Лондонската компания от своя страна е наела индийски фрилансър за 20 долара и работата спи.
  М-)

  ОтговорИзтриване
 5. :)))))
  Мила, какви 20 долара. За 5 най-вероятно :))))))))

  ОтговорИзтриване
 6. Ама нали не очаквахте нещо луксозно от bTV :) ?!
  Някъде там са оправдани няколко десетки хиляди - за "дизайн" :)

  П.П. И тука не работи навигацията със стрелките, докато редактирам съобщението си...

  ОтговорИзтриване
 7. кой я гледа тая телевизия вече?

  ОтговорИзтриване
 8. А не мога да разбера, защо така често започнаха да си сменят логата. Няма стил, което не е добре. Нали логото трябва да е преди всичко отличителен знак.

  ОтговорИзтриване
 9. Аз това лого ще им го направя без пари на половин шише водка, ако шишето е за тяхна сметка :) Понеже съм свикнал с Corel -- правоъгълник, Convert to curves, Bezier на заоблените ъгли, Gradient fill към бяло, отгоре малко латинско В и -- готово. Писането ми отне повече време отколкото реалното изпълнение :)

  ОтговорИзтриване
 10. Честно казано, беше ми много смешно когато го видях снощи.Беше жалко недоносче.Ама дойде жената - и като се оплули " Каква е тази ь-телевизия,бе?". Щях да се давя от смях.След мене и тя. Мисля, че така ще остане името и. поне у нас.
  Да не е нещо безплатно бе? Верно ли са платили?
  Бахти идиотите. Не съм дизайнер, но нали това е целта - да се хареса на повечето хора?

  ОтговорИзтриване
 11. Пълна боза е това лого. Че и на всичките си канали са направили подобно. Незнам защо толкова се превземат от тв-то че е създадено от лонсонска творческа група след като е отвратително няма значение дали е от лондон или от китай

  ОтговорИзтриване
 12. "ь" не и подхожда, по би вървяло Т-tv от Tюрк tv, сано турски сериали по цял ден и нощ... хи хи хи
  Така им се пада да ги прецакат ... хи хи хи

  ОтговорИзтриване
 13. Така е.Канал 1,Ьtv и NOVA са само за турци, пенсионери и идиоти.

  ОтговорИзтриване
 14. Ами какво да кажем за отвратната музика на великия трейлър композитор?!? Напомня руската телевизия от времето на детството ми. :))))

  ОтговорИзтриване
 15. Защо просто не идат в Турция ,а ни занимават със себе си?
  Така де ,решили са да ни промиват мозъците и да ни покажат ,колко добри хора са турците .
  Има нещо гнило в цялата работа ,но какво е...

  ОтговорИзтриване
 16. Много си е готино логото! От тази телевизия и без това са неграмотни и много им отива да са ЪТВ!!!

  ОтговорИзтриване
 17. възможно е да е заговор, съвсем умишлено слагат ужасно лого, акцентирайки какви лондонски творчески величия са го направили за да вдигат шум около себе си

  ОтговорИзтриване
 18. За чий чеп решиха, че английски дизайнери ще направят по-добро лого, без да са виждали кирилица, без да знаят къде е България на картата, без да познават телевизията - ей така, само по единия "брииф". Единственото достойнство на това лого е, че е лесно за печатане и щанцоване върху рекламни материали.
  Старото лого много хитро можеше да се интерпретира и като кирилско "Б" и като латинско "B". Сега като сложат български надпис след новото лого, много трябва да се напъне човек, за да не го приема окото за ер малък.

  ОтговорИзтриване
 19. У дома не сме виждали новото лого (сиреч знак),защото отдавна на неговата позиция съм поставил друг канал,а бтв незнам дали някъде назад ми отиде,или е изчезнала,от година поне не съм я виждал,и не ми липсва (то на кой ли му липсва,де-:)

  ОтговорИзтриване
 20. Те вместо да обърнат внимание на нивото и качеството на водещите,се занимават с лога,сякаш там им е проблема-:) Толкова ли няма образовани и по-разумни хора,та държат тези смешници? -:)

  ОтговорИзтриване
 21. А кажете ми, не ви ли направи впечатление още преди години като се появи bTV - малката буква б преди ТВ-то? България с малка буква, защо? И толкова ли няма пари бтв да купи на месец - два по един бг филм от фонда и да го излъчи? мен лично малкото b адски ме навежда на открита подигравка на шибания мърдок с нас...

  ОтговорИзтриване
 22. "Обща графична концепция" - неприложимо словосъчетание за конкретния случай. Ь-то е груба грешка, дизайнът - на ученическо ниво.

  ОтговорИзтриване
 23. Май скоро всеки ще започне да превключва канала, за да не вижда това грозно и елементарно лого!

  ОтговорИзтриване
 24. "Сега като сложат български надпис след новото лого, много трябва да се напъне човек, за да не го приема окото за ер малък."
  А защо не се забрани лого на бг медия или фирма да се пише на латиница, нали си имаме АЗБУКА

  ОтговорИзтриване