събота, ноември 28, 2009

Ревът за re:tv

Само забележи какви ги ръси мега-авторитетния блогър Йовчо
Без Re:TV сме обречени на още повече журналистическа чалга от официозните медии и продуценти на риалити недействителност.
Не думай копеле.... напрао ся ше умрем в помията, добре че беше супер-независимата re:tv да ни отваря очите. Супер независима също като медиите на Икономедиа, които винаги са поставяли интересите на България, над тези на Иво Прокопиев. Примерно да купуваме 30 пъти по-скъп еко-ток 30 години, познайте от кого... Преди два дена въпросът на re:tv във фейса беше
Какво трябва да направи България, за да се превърне в "екоцентър на Европа"?
Ами как какво, да даде няколко десетки милиона на Иво Прокопиев за еко-ток. Откъде накъде България трябва да става еко-център на Европа и къде е разликата между "енергиен център" на Гоце и "еко-център" на Прокопиев ако може да попитам, скоро и Азис може да се обади да ставаме "анален център"!? Ама не имаме супер -независима телевизия, която повдига важни за България теми, като екологията. Много е лесно да си независима медия, когато от теб не зависи нищо и пазарният ти дял е 0.098% (garb.bg).

Имаш си глава на раменете, не ти трябва re:tv за разясняване на картинката.

Още малко рев от фейсбук
"За мен това е голяма загуба за свободата на словото и достъпа до обективна информация в България."
"Единствената онлайн, обективна ТВ!!! Връщаме се в каменната ера..."
"Поредното доказателство, че нормалността не се котира в България :("
Не, поредно доказателство, че скучните телевизии са обречени без дофинансиране и че посоката накъде да се развива една телевизия ако иска да е успешна е определя зрителя.

и още [2] Ревът за re:tv

10 коментара:

 1. иво, прост си като гъз

  ама ти си го знаеш, де

  прддддддд прц

  ОтговорИзтриване
 2. Че ти гледаш ли нещо различно от Биг Брадър и Планета?

  ОтговорИзтриване
 3. Глупав коментар. Автора се хваща за една анкета за да прави някакви генерални изводи. Зрителят не винаги е критерий, защото колективния вкус насажда простотия, пошлост и елементарност.

  ОтговорИзтриване
 4. Скучна медия ? -) Искате да кажете че въпреки пазарния си дял, НОВА и БТВ са интересни медий ? Зрителя далеч не е критерий за качеството на дадена медия. Аудиторията прещракваща жадно между поредната сапунка, риалити шоу, турбочалга канал или пък поредния тираж на някоя ДЕЗинформираща новинарска емисия далеч не е критерий за качество, драги ми псевдожурналист.

  ОтговорИзтриване
 5. Ако най-обективната телевизия в България беше Re:TV значи съжалявам, че създателите й не са дали всичко от себе си, за да я популяризират достатъчно. Говорим за рейтинг. А и на друго място писах за това, че съдържанието й беше ужасно бедно - с 5 новини на ротейшън целодневно и 1-2 предавания не мисля, че медиата имаше друго бъдеще.

  ОтговорИзтриване
 6. Voxy, като ти гледам правописа, правя неволна асоциация с нашумелия напоследък клип с Христо Стоичков, който дава интервю на английски...Готиното е че и ти си също толко самоуверен и с мнение по сички въпроси, ахахаха! Ама да не се притесняваш - то в БГ така повече му вървят нещата на човек...Ааааа, и да не забравя - знаеш ли кво значи да си мъдър? Много е лесно - просто не казваш всяка простотия, която ти хрумне, ахахаха! Аре със здраве

  ОтговорИзтриване
 7. Въпросът изобщо не е в Re:TV, Иво Прокопиев и еко-незнамсикво. Това са имена и думи. Ако не са тези, ще са други, все тая.

  Става дума за нещо далеч по-сериозно: след като свободният пазар в медийната среда (по-точно казано - БЪЛГАРСКАТА ВЕРСИЯ на такъв пазар в БЪЛГАРСКАТА ВЕРСИЯ на такава среда) явно не търпи алтернативни трибуни, ИМА ЛИ ОБЩЕСТВЕНА ВОЛЯ такива трибуни да бъдат стимулирани по някакъв начин?

  Или обществената воля е те да изчезват, за да не пречат на народонаселението с рахат да си гледа сапунките и да си живее сапунения живот?

  Що се отнася до това дали има политическа воля, там е повече от ясно: доволна усмивчица, че свободната пазарна среда задушава редките изблици на реална демокрация. При това политиците въобще, ама въобще не са виновни, да не си помисли някой нещо! Напротив, те изразяват дълбоко съжаление, че "така се получава". Дето викат футболистите, когато се олеят - "това е футболът..." И добавят "но ние гледаме напред и ще дадем всичко от себе си..." И т.н.

  Другаде по света свободният пазар не пречи на демокрацията. А в нашата китна родина направо я мачка. Що тъй бе, Миме?

  Изводът е, че сбърканото не е в модела, а в нас. Моделът си е добър. Само че трябва да си размърдаме мозъчните гънки (колкото са останали) и да го приложим както трябва.

  ОтговорИзтриване
 8. Дaже се е появил някой който поради липса на аргументи, е заобсъждал правописа.
  От мой опит знам - ако коментират правописа или личностните качества или акъла, значи си на прав път...

  ОтговорИзтриване
 9. Михаил, не знам защо, но ми се струва че между изказването на мнение, от една страна, и количеството мозъчен "багаж" на изказващия това мнение, от друга, връзка все още има, па макар и в свободния от всякакви правила интернет...А това "...значи си на прав път..." е толкова умилително, Михаил...Вие сериозно ли!? Прав път в интернет, ааххаха, Вие ми направихте деня, Михаил, мерся Ви!!!

  ОтговорИзтриване
 10. еее ама естествено, че съм на прав път :). Това с правописа е дребнавост, до която се стига с цел заяждане. Пунктуацията има само едно значение - да помага в изразяването, когато обаче някой глупак е измислил идиотски правила за слагане на запетайки примерно, не трябва да се чувстваш задължен да ги следваш...

  Относно мнение и умствен багаж, не може да се съди еднозначно, голяма част от мненията в нета не са точно мненията на авторите им, а някаква напасната версия според ситуацията с цел повече шум ;)

  ОтговорИзтриване