понеделник, ноември 23, 2009

Google Chrome OS - голямото разочарование

google chrome os От Google се очакваше много повече от олекотена Линукс дистрибуция с една единствена цел - да зареди браузъра им. Напълно погрешно е изобщо тази OS да се сравнява с Windows или MacOS, поради факта, че никой никога не би си я инсталирал на нещо различно от нетбук (или като виртуална машина за тестче), а самите нетбуци са една голяма хуйня. Имат си своя пазар, но ми се струва доста ограничен, за България клонящ към нулата, представяте ли си някой да извади нетбук в публиката на мач, аз не, таксиджиите ги виждам като потенциални потребители. Забавно е да четеш коментари как ChromeOS бил бъдещето, какво бъдеще може да е орязан Линукс, не предлагащ нищо ново!?

5 коментара:

 1. жена ми, майка ми и тъща ми ги чака Хромирано бъдеще, на тях им е идеалка. нема да пипат и нема да ме занимават. дано да тръгне на днешните нетбуци обаче :)

  ОтговорИзтриване
 2. Ами добро утро. От самото начало беше ясно, че Chrome OS ще представлява ОС изградена около браузър плюс уеб приложения. Също така беше ясно и че ще става единствено за нетбуци. Не знам защо реши, че трябва да се сравнява с Windows или MacOS.
  Колкото до пазара на нетбхуци хич не го мисли. И В България и по света е достатъчно голям и се разраства все повече. Вярно, че 80% от собствениците на нетбуцу нямат идея за какво точно са си ги купили, но на кой му пука. Важното е, че пазарът го има.

  ОтговорИзтриване
 3. Аз също съм на менение, че да кажеш "Sorry Windows 7" е просто смешно :)))

  ОтговорИзтриване