сряда, октомври 28, 2009

RE: Дянков продава ”Информационно обслужване”

Из коментарите в dir.bg към новината, които са доста показателни
А НАС ПИТАЛ ЛИ Е СЪГЛАСНИ ЛИ СМЕ? Защото това е държавно имущество - на всички нас.
Да, глупако, питал те е на парламентарните избори.
***
Божеее, този определено не е наред. Има дружество, от което държавата печели и момчето решава да го продаде. Бати и логиката.
Приходите на държавата са от данъци, осигуровки, такси. Държавата е доказано лош стопанин, след като и последните 20 години не са успели да те убедят, явно няма сила която да може...
Бе идиот, нали това носи пари на държавата, бе. Нали това се иска в задачата.
Това че държавата е най-лошият стопанин е най-голямата лъжа и манипулация, с която се промиват мозъците в банановите републики за да може мултинационалните компании да колонизират
Дянков: "В действителност дружеството губи доста от основната си информационно-техническа дейност, а печели от рентиерски услуги понеже има хубави сгради във всеки голям град. Работата на тази фирма не е да дава офиси под наем. Всяка година министерството обявява поръчка за около 30 млн. лв., която досега винаги е печелена от държавното дружество. Сега за тези пари ще се подписват 6 договора, от които "Информационно обслужване" ще може да спечели само един"
Одит на Информационно обслужване за 2008 година: Приходи от наеми: 1,459 млн. лв. (4.96%) Общо приходи: 29,432 млн. лв Нетна печалба: 3,655 млн. лв Информацията е публична: http://www.brra.bg
***
Не разбрах. Фирмата е печеливша. Това ли е причината да я закриваме? Странно, а аз си мислех, че печелившите фирми са нещо хубаво? Явно Дянков знае по-добре:)
***
Пълен идиот.Фирмата хем е на печалба, хем е неефективна.А бе изрод къде ги научи тия работи.Тоя изобщо има ли диплома и по какво?Да не се окаже по илюзионизъм.
***
Няма ли кой да му каже да спре! Те направо си казват - ще правим, каквото си знаем! Колко печеливши държавни предприятия се продадоха за жълти стотинки, след което се закриха?
***
Много сте зле! Няма по лошо нещо от такава фирма за доене на държавни пари при 5% КПД с 800 души персонал :-). Всяка ИТ фирма с 20 души качествен персонал ще печели и върши работата на 5 такива тромави, скапани хранилки на мърльовци. Е кофти е им е на тях, но вече няма социализъм. Които го може вече ще взема държавни поръчки за софтуер, няма да дава под наем сгради. Поне се надявам, че ще стане така.

1 коментар:

  1. Май това е лошият човешки материал... Просто това е българският народ-глупав, мързелив, некомпетентен, нечистоплътен, НО разбиращ от всичко, "нацията с най-високо IQ". За съжаление, ще трябва да умрат и хората родени до 2000г, за да се промени нещо в мисленето ни...или ако погледнем Алеко, то никога нищо няма да се промени.
    Най-ефикастният начин да пребориш такива хора е да ги игнорираш.

    Аз.

    ОтговорИзтриване