понеделник, октомври 26, 2009

ТИМ, Алея първа и шибаните комунисти

В съботния брой вестничето на Иво Прокопиев - Капитал отново е пуснало поредната си лайняна статия срещу ТИМ и Алея първа. От написаното оставаш с впечатлението, че четеш орган на комунистическата партия, а не вестник с име КАПИТАЛ. Авторът изпълняващ редакционната поръчка доста се е олял в представянето на фактите все едно ТИМ са ощетили някого и едва ли не това е пладнешки грабеж, като основния му проблем е защо нямало търг.... ъъъъ т.е. очаква се някой да плати 12 милиона плюс 72 милиона инвестиция в морската градина ли? и къде е бил последните 20 години тоя??? Факт е че ако има някой който може да оправи фейса на Варна това са точно ТИМ, които определено нямат нищо общо с мутро-стила на управление, който се опитват да им приписват разни икономически субекти. Нека си припомним как Юрген Рот - един абсолютно измислен смешник наговорил цял тон клевети срещу ТИМ е сред любимците на Прокопиевите медии, а в същото време Иво Прокопиев реве от Стефан Гамизов, който поне за мен е едно към едно с Юрген Рот, та значи може Капитал да пускат глупостите на Юрген Рот, но реват от тези на Стефан Гамизов и накрая ето една добра статия за Алея първа

И писна ми от тези "зелени" които не ми е ясно чии интереси защитават, след като варненци нямат нищо против откъде накъде 20 наглеци ще си налагат мнението???

16 коментара:

 1. O, Хесус Хил като кмет продаде първа линия в Марбеля ТРИ пъти, варненското кметче засега смогна само веднъж.
  Има още много да гоним водещите в света :))

  Проблемът е, че се ползва морската ГРАДИНА, тоест градината (или по-голямата част от нея) става частна. Аз не подкрепям отнемането на част от (малкото) наистина ценно обществено пространство от хората и превръщането му в частно, или поне не на тази част.
  В края на краищата, това е както Боровец не е само на Самоковлии, Пирин не е на Банскалии и Морската градина не е само на варненския кмет, за да я продава.

  ОтговорИзтриване
 2. "Факт е че ако има някой който може да оправи фейса на Варна това са точно ТИМ, които определено нямат нищо общо с мутро-стила на управление, който се опитват да им приписват разни икономически субекти."
  факт е, че до момента не могат да се справят с това управление на града. накратко варна си е дупка, благодарение и на тях.

  ОтговорИзтриване
 3. "накратко варна си е дупка, благодарение и на тях". Айде бе. Ако Варна е дупка, какво тогава да кажем за другите градове? Аз не познавам нормален човек, освен хейтъри тип "Капитал/Дневник", който да не харесва Варна и да не намира разлика между този град и останалите.
  И разбира се, че е по-добре нещо да е частно, но красиво, готино, полезно за всички, отколкото обществен жабуняк. От държавата по-лош стопанин няма. С тази философия обаче, тип "а този защо толкова ще забогатее?" доникъде няма да я докараме - ще си живуркаме в мизерията до дупка. А и капиталци да не се правят на много честни частници, всички си спомняме какво правеше кръгът "Агнешки главички".

  ОтговорИзтриване
 4. Интересно е, какви точно са интересите на въпросните главички. И на какво се надяват - бегла справка в Гуугъл показва, че в Икономедия-свързаните сайтове има над 100 (сто!) различни анти-ТИМ статии само за 3 месеца...

  ОтговорИзтриване
 5. абе можеше една концесия да се направи и ТИМ да си я спечелят по каналния ред, тогава никой нямаше да има правото да реве

  концентрирането на много пари в няколко човека никога не е довело до нищо добро в дългосрочен план.

  ОтговорИзтриване
 6. концесията е супер хуйня, никакъв стимул нямаш да инвестираш, друго си е да е твое

  ОтговорИзтриване
 7. Айде сега пък Икономедия е виновна, че варненският кмет е затънал в собствените си далавери и не може да се изправи и да тропне по масата. Тук не става въпрос дали е частно или държавно, макар че заключения от типа "от държавата по-лош стопанин няма" съществуват само у нас. Но е редно за подобни да се гледа обществения интерес. Що се отнася до Юрген Рот - ако той е измислен, не знам авторът на коментара или пък разни Жоронеделчевци какви са??? Явно за някои хора представата за "готин" "фейс" приключва с построяването на някой друг мол, пред и в който да си избиват комплексите. Добре, че има задръстени държави като Швейцария и Германия за нас, по-простите, дето обичаме да сме на чистичко и незастроеничко... ;-)

  ОтговорИзтриване
 8. @Анонимен(16:47)
  Някога задавал ли си си въпроса откъде се взе тоя Рот :)))) и кой му праща факсовете!?
  ...
  Прекалено идеалистични са ти представите за Прокопиев и компания
  ...
  А че от държавата по лош собственик няма е доказано и предоказано навсякъде по света, 1-2% изключения не се броят...

  ОтговорИзтриване
 9. @Георги Неделчев - че държавата си е най-лошият собственик не споря. аз казах едно - тим не се справят с управлението на варна и съответно варна е мръсен град с надупчени улици и кофти инфраструктура. трудно някой ще ме убеди, че НЕ се канят да направят грозен бетоноплекс на първа алея.

  ОтговорИзтриване
 10. Пич, на теб май ти хлопа дъската...

  ОтговорИзтриване
 11. ...пълно е с хейтъри в блогосферата, мдам. Мъка!

  ОтговорИзтриване
 12. Вие варненци ли сте? Наясно ли сте с проблемите на града? Наясно ли сте с "политиката" на ТИМ? Ако отговорите са да, значи би трябвало да знаете, че нищо не се прави с цел за подобряване живота на варненци...

  ОтговорИзтриване
 13. мне, то явно във варна има само хейтъри с хлопащи дъски.

  ОтговорИзтриване
 14. Абе, Неделчев, гледай си там Златките, Николетките и другите "ВИП-ове" и слез малко на земята. Не може човек да разбира от всичко. Най-лесно е да кажеш, че е пълно с хейтъри и хоп - Жорко пак е над нещата... В тая държава всички сме на крайности - всеки, който е решил да строи нещо, без значение какво, е зла мутра и всеки, който опъне плакат в парка без да му пречи, че около него е пълно с опаковки, спринцовки и други "природни" чудеса е голям еколог и природозащитник... Алеята просто трябва да стане уютна, чиста и привлекателна (не само за алкохолици) и мен като варненец хич не ме интересува кой точно ще го направи! Мисля, че е време малко повечко да се действа, отколкото да се пише по форумите и да се дрънка във ФБ.

  ОтговорИзтриване
 15. Хохо, от последния коментар разбираме две неща: 1. че авторът му мисли точно като мене по въпроса за алеята и строежите и 2. че въпреки това никак не ме харесва.
  Не знам как се казва това на медицински език, но на мен ми идва поетичната дума "себеотрицание". Имам и други подозрения, но тъй като авторът е анонимен, не мога да ги докажа. :)

  ОтговорИзтриване
 16. Позволих си да направя някои корекции в статията за Капитал в bg wikipedia:) Много се баха похвалили сами, та редактирах леко за да е по-достоверна;)

  ОтговорИзтриване