сряда, октомври 14, 2009

Разнасяш ли се с кутии бонбони в офиса? а солети

Не знам дали е до темерутска природа, но черпенията с повод и без са ми изключително досадни. Имахме колега, който и солети да си вземе следваше обиколка по раздаване "Вземи бе, вземи си, на на на" разклащайки солетите подканващо навирайки ти ги в носа, ма чай пич, ако на някой толкова са му се прияли солети отива и си купува, накрая му се развиках просто да ме пропуска, също както с хилядите здрависвания на които беше фен. Следващото идиотско нещо е обиколка с кутия бонбони щото си имал рожден ден примерно, също като в училище - вземи бонбоните и няколко натурални сокчета и който мине да си се самопочерпва. Да не пропусна и целия лигоч който се излива с едни преправени приповдигнати гласове - "ма рожден ден ли имаш, лелелеееее!!!????? оуууууу !!!! честитооооооооооооооооооооо! аааа уууу" и задължителното банално пожелание за здраве, късмет, щастие, пари успехи ала бала сякаш става нещо с тея празни пожелания...

9 коментара:

 1. Абе ти май доста си депресираш колегите. Сравнен с теб Вучков е супер позитивен и лъчезарен сладур.

  ОтговорИзтриване
 2. на рождения ден на малката обикалях бюрата и връчвах чаши с водка на хората :)

  ОтговорИзтриване
 3. @Lambov, ми мене такъв ми изглежда да е Вучи :)))

  @Bruce Wayne, а успя ли да останеш на крака до края на обиколката :)

  ОтговорИзтриване
 4. Рождените ни не са всеки ден, но манията да се здрависват, която имат някои субекти, е наистина дразнеща. Доста такива хора се срещат напоследък. Има си време и мяста за тия неща, не се подава ръка за щяло и нещяло. Понякога, при среща с такъв "възпитан" човек, ми се иска да му кажа: "Пич, стига толкова. Ей сега си мих ръцете!"

  ОтговорИзтриване
 5. Преди години един мой познат подари на брат си GSM, скоро след това някой му го открадна. Коментарът на моя познат беше: ,,Ми така е, като не почерпи..." От тогава си създадох навик да черпя, когато имам повод. Може да е един човек или двама, да е с по едно кафе, но гледам да не пропускам. Черпя дори на дати, на които Господ ме е овардил от нещо, може да е с бонбон (от увитите в станиол, примерно Линдор), може да е с вафла, но се отчитам.
  От sokorro

  ОтговорИзтриване
 6. Аз пък не съм свикнала да черпя за каквото и да е. Явно така ми е заложено в съзнанието. Но пък за 25-тия си рожден ден се изръсих три торби с пари, така че компенсирах.

  ОтговорИзтриване
 7. Ох и аз имам 2ма такива в стаята в офиса, дето при всяко купено нещо от магазина минават и раздават по бюрата, няма "не искам", ако не го вземеш, оставят ти го на бюрото и това е.

  ОтговорИзтриване
 8. PS За почерпките си имам специално определени хора, които много обичат да ги черпя и които са ми симпатични. Иначе и на мен ми е досадно и неприятно някой да се чувства задължен да го подяждам. В работата бях казала на колегите ми да не се чувстват задължени да ме канят, както и че ако нещо ми се яде - просто ще отида да си купя. Така си бях решила този досаден момент. Между другото, когато черпя за нещо като рожден ден - използвам кутия с бонбони, които са обвити по отделно - например Линдор или Мерси и оставям кутията на удобно място и който желае - да си вземе.
  от sokorro

  ОтговорИзтриване
 9. Абе здрависването се преживява...
  ама имах един колега, който прегръщаше всички наред с повод и без повод...
  аз съм глезена и обичлива и обичам да ме гушкат, ама този човек ми идваше в повечко ;)
  за колегите мъже да не говорим ;)

  а рождените дне - слагаш бонбони на 2-3 места и всеки да се обслужва. ние сме 200 човека офис и всеки ден има рожденик/именик...

  ОтговорИзтриване