неделя, юни 28, 2009

Станишев напълно изкукурига

Забележи какви върхове достига в последното си писмо до избирателите, публикувано от Комитата тъй като е много дълго та ще извадя някои акценти
През 1997 г. Костов продаде авиокомпания “Балкан” на Гад Зееви почти без пари, а “Кремиковци” – за един лев. Приватизацията ги унищожи. Сега той планира да приватизира болниците, университетите, АЕЦ “Козлодуй”, даже и пенсионно-осигурителната система.

Борисов е вратата на Костов обратно във властта.

Само вие, българският народ, може да спрете Борисов и Костов.

Всеки ден все повече българи осъзнават, че Борисов е билетът на Костов за връщане в политиката. Борисов заявява, че ако спечели изборите, ще се коалира с колегите си вдясно и с Костов.
ГЕРБ и Синята коалиция възнамеряват да се върнат обратно към приватизацията. Борисов ще позволи на Костов да управлява икономиката.

Борисов и Костов имат намерение да приватизират предприятията ни, точно както полседният го направи докато бе министър-председател. Костов продаде металургичния завод “Кремиковци” за един долар. Той продаде БГА “Балкан”, металургичния комбинат “Стомана-Перник”, “Нефтохим”, “Агробиохим” и много други български компании. Десетки хиляди българи загубиха работата си заради тази политика. Ако не ги спрем, ще го направят отново.
...
Няма да позволя на Борисов и Костов да застрашат бъдещето на нащите деца. Заедно с БСП и Коалиция за България ще продължим да инвестираме милиони в образованието, в нашите училища и университети.
Борисов и Костов възнамеряват да приватизират нашата пенсионна и социално-осигурителна система. Разговарям ежедневно с възрастни хора, които си спомнят дните на Костов, когато техните пенсии са съкратени наполовина. Какво могат да научат възрастните и всички скромни българи от Борисов, човек, които ги нарича “лош човешки материал”?

Няма да позволя на хора като Борисов и Костов да засягат по-възрастните от нас. Няма да позволя нито един българин да бъде оставен зад борда. Ето защо заедно с правителството удвоихме пенсиите и заплатите през последните четири години. Знам, че българите очакват повече и имат право.

Заслужавате повече и ето затова БСП и Коалиция за България се кандидатира с икономически програма, която ще повиши жизнения стандарт на всеки гражданин.

Вие трябва да вземето съдбоносно решение за бъдещето си на 5-ти юли. Можете да изберете опасната дясна коалиция на Бойко Борисов и Иван Костов.
Явно Станишев няма спомени за неговия предшественик и също толкова кадърен колкото него - Виденов, който цели 3 години не приватизира губещите държавни предприятия, само и само "десетки хиляди българи" да не загубят работата си, та накрая цялата държава фалира. За Кремиковци ако трябва да бъде винен за нещо Костов, то е че не го изтри от картата на България веднъж завинаги. Интересно ми е кои точно предприятия има предвид Станишев когато казва, че щели да бъдат приватизирани от Костов и Борисов, че има ли държавата някакви предприятия, щото ако има е много важно колкото се може по-бързо да бъдат разкарани от нейните лапи, сещам се за тютюневите холдинги само.
Редовно разговарял с възрастни хора чиито пенсии били съкратени наполовина? наистина интересно след като Виденов докара пенсиите до $6, имало ли е накъде повече да се съкращават, според Станишев явно е имало, той бил разговарял...

Много е жалко да имаш премиер информиращ се на принципа "един пенсионер каза" или "един сръбски вестник написа" както беше в случая с Борисов и Йосич, плашещ хората с някакви измишльотини от 1001 нощ, и възприемащ себе си за единствената възможност за България, въпреки спрените еврофондове, въпреки тези 40.000 заменени декари на абсурдни цени, въпреки подаръците към Ирена Кръстева, въпреки абсурда да се оказва натиск върху шефа на ВАС, и никой от държавата да не си помръдне и пръста за да покаже, че подобно нещо е недпустимо, един вид - няма проблем бе натискайте съдиите. И все пак Сергей търчи да открива магистрала, нищо че всъщност става въпрос за 5 километра в нищото като магистрала Люлин, за които като разбрала какво ще открива еврокомисарката Данута Хюбнер се е отказала. Това обаче не пречи на социалистите с безкрайната си наглост да вкарат в предизборните си клипчета как те щели да продължат започнатото строене на магистралите, страхотно по 5 километра за 4 години магистрала Люлин вероятно ще стане някъде в 4-тия мандат на Станишев, а за магистрала Тракия някое внуче на Станишев ще успее да е докара до Бургас, въпреки че пътния участък Стара Загора - Бургас е най-смъртоносния в България точно заради липсата на магистрала.

Сергей не е проблем само на България, но и на БСП, интересно е кога най-накрая ще му бият шута и от там, след като първия шут го очаква на 5 юли от всички българи

1 коментар: