четвъртък, май 07, 2009

Тъпотата човешка граници няма

Ще пусна още едно мнение от форума на брадъра, което е събрало в едно всички глупости, които се изговориха около благотворителността във VIP Brother този сезон, изключително показателно за начина на мислене на една голяма група българи
Благотворителност - Made in Bulgaria
автор VipShok
Знаете ли какво означава думичката "благотворителност" , и не наблюдаваме ли една доста побългарена форма на благотворителност във шоуто ви "VipBrother 3"? За да не съм голословен, ще изкажа какво според мен би трябвало да означава благотворителност в конкретния случай. Благотворително шоу, означава че хората, които са се нагърбили да организират подобна проява, по никакъв начин не трябва да се облагодетелстват от нея, и абсолютно всички приходи, които са вследствие на организираното шоу, след приспадането на разходите инвестирани в направата на въпросното шоу (в случаите когато няма спонсори наели се да ги обезпечат), би следвало да се дадат за благотворителност. Или иначе казано, по абсолютно никакъв начин, не може да има и една стотинка печалба, която да не бъде инвестирана в името на каузата, заради която се организира това шоу. След това уточнение, ще си позволя да направя няколко елементарни аритметики. До вчера вечерта шоуто "VipBrother 3", беше събрало от смс-и близо 1 140 000 лв(закръглям нагоре). По информация на пресата, за хонорари(само на звездите вътре), продуцентите на шоуто са изразходили около 700000(закръглям надолу) лв. Отново по информация от пресата, за къщата се плаща наем. Не знам колко е сумата, но имайки в предвид нивото на къщата, и целите за които се използва, не вярвам наема да е нисък. Като прибавим към аритметиката и заплатите на хората които седят зад шоуто, предполагам не по-малък екип от 15 души(средно по 1000 лв заплата на човек), без да слагам амортизацията на оборудването и техниката, която се ползва за шоуто, без консултантските и още един куп разходи, които са направени за организацията на това шоу, мисля че към момента, РЕАЛНО НЕ СА ИЗКАРАНИ НИКАКВИ ПАРИ. Аз обаче питам:
1. ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТЕЗИ ЦИРКОВЕ 3 МЕСЕЦА, ВМЕСТО НАПРАВО ДА ДАРИТЕ СУМАТА, ИЗХАРЧЕНА ЗА НАПРАВАТА НА ШОУТО "VipBrother" НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ?
2. САМО ОТ СМС-и ЛИ СА ПРИХОДИТЕ НА ЕДНО ШОУ?
3. КАКВО СТАВА С ПРИХОДИТЕ ОТ РЕКЛАМИ, ЗА КОИТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ СА ОСНОВНИТЕ ПРИ КАКВИТО И ДА БИЛО ПРЕДАВАНИЯ И ШОУ ПРОГРАМИ?
4. ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТЯХ, И ЗАЩО ОРГАНИЗАТОРИТЕ И ПРОДУЦЕНТИТЕ НА ТОВА ШОУ СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ И НЕ ГИ ДАРЯВАТ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ?
5. ДАЛИ ЦЕЛИЯТ ТОЗИ АКТ НА МНИМА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ, РЕАЛНО НЕ Е ПОРЕДНИЯ УДОБЕН ВАРИАНТ, ДА СЕ НАПРАВИ ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД НА ГЛУПАЦИ И ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА ДА ИЗКАРАТ КУПИЩА ПАРИ, НА ГЪРБА НА СЪЩИЯ ТОЗИ НАРОД, А И ОЩЕ ПО ЛОШО, НА ГЪРБА НА ХИЛЯДИТЕ НАИСТИНА НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ТЕЗИ ПАРИ ДЕЦА И ХОРА?
6. ДО КОГА ЩЕ НИ ПРАВИТЕ НА ГЛУПАЦИ?
един задочен отговор...
VipShok, теб не е нужно да те правят на глупак, ти си

9 коментара:

 1. Voxy по тъпо копеле в тоя шибан Интернет на тая планета няма да знаеш!!! Спирам да те чета.

  ОтговорИзтриване
 2. да не би ти да си VipShok?

  ако това

  "1. ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТЕЗИ ЦИРКОВЕ 3 МЕСЕЦА, ВМЕСТО НАПРАВО ДА ДАРИТЕ СУМАТА, ИЗХАРЧЕНА ЗА НАПРАВАТА НА ШОУТО "VipBrother" НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ?"

  го смяташ за нормален въпрос наистина по-добре не ме чети

  ОтговорИзтриване
 3. Наистина така мислят голяма част от хората. Те не могат да приемат, че целта на благотворителността НЕ Е някой да даде пари безвъзмездно и/или анонимно без никой да спечели. Целта на благотворителността е да се помогне на нуждаещите се.

  За съжаление според мнозинството е по-добре нуждаещите се да мизерстват и умират, само и само организаторите да нямат никаква печалба.

  Подобно е и виждането на социалистите (ебаси, писна ми от тия социалисти) за т.н. икономическо разслоение в обществото. Те простестират, че икономическият просперитет при капитализма увеличава разликата между бедни и богати, въпреки, че и бедните и богатите стават по-богати. Но НЕ - по-добре бедните да нямат никакво подобрение на положението, само и само богатите да не забогатеят още...

  ОтговорИзтриване
 4. Вижте какво просто не ми харесва тоя просташки и малоумен начин по който тези хора правят благотворителност. Изобщо тия методи. И Voxy нито съм някой си VipShok или някой си мишок, имам си име и съм си го написал. По ще ми е драго да си говоря с теб на живо евентуално някога относно всичките ти възгледи за ситуацията в България и по света. Нито съм социалист (пази Боже) нито някой си тъпак.

  ОтговорИзтриване
 5. След това, което гледах до сега (и все още гледам) направо си връщам думите назад !!! :)

  ОтговорИзтриване
 6. А сега мога да кажа, че бТВ го налапаха с ташаците тая вечер, след което видях по НОВА.

  ОтговорИзтриване
 7. Ха днес ми пратиха линк към това :-). Айде тигри, аз съм VipShok. Давайте да видиме какво ви мъчи :-)?

  ОтговорИзтриване
 8. При събрани около 2 милиона...на таблото се мъдреше 700 и нещо си.
  За мазната физиономия на Малкия Тошко, платени 100 хиляди. За да влезне с още един син на комунистическо величие (премълчавам името му) са поискани уникалните 510 хиляди. Тупалев е дал макс 210 и за двамата. Вторият не се съгласи.
  За качествени наркотици Тупалев кой знае колко се е изръсил. А се вкарваше на поразия...

  И Longanlon съгласи се, че звездите с финансовите си ресурси и връзки също можеха да направят бая...вместо първо да чакат да се обезпечат като реклама и пари, а после да се сетят за тази велика дума с "б". Щот така или иначе...пак всичко отиде на гърба на "мнозинството", а не на разни випове...

  ОтговорИзтриване