вторник, май 26, 2009

Синият комсомол в действие

Чета днес какво пише в синия печат и стигам дооо :)))
СИНЯТА КОАЛИЦИЯ НАБИРА НЕИМОВЕРНА СКОРОСТ, ПРЕВРЪЩА СЕ В УРАГАН, В ЦУНАМИ, КОЙТО ЩЕ ПОМЕТЕ УКРЕПИЛАТА СЕ ТРИГЛАВА ЛАМЯ.
Синята коалиция е единствената реална възможност за промяна към добро за България, към възвръщане на международното и европейското доверие. Синята коалиция е единствената възможност за достоен избор, за ново, компетентно управление, про-европейски настроено, за да изчистим срама и позора от лицето си. Сините са тези, които могат да спрат поголовното погазване на закон и морал, многобройните кражби, далавери, заменки, груби злоупотреби с власт и положение.
О! Боже!!! ама верно ли те са единствения ни шанс? Венцислав Върбанов - печално известния министър на земеделието от правителството на Костов ли ще ме спасява от корупцията? или Асен Агов, ааааа може би баба Мозер или пък Иван Сотиров? Аз не виждам промяна в сините, виждам само добре познати стари муцуни, не може да се снимаш с Венцислав Върбанов и да ми казваш, че предлагаш промяна и борба с корупцията, нелепо е.

Отново е добре да си припомним няколко факта от 2001-ва когато сините също като червените(сега срещу сините) бяха впрегнали цялата държава срещу Симеон Сакскобурготски - Движението му не беше регистрирано от съда, защото гласуването било с вдигане на ръце, бяха регистрирани три фалшиви партии със Симеон II в името си, които взеха 5.1% едната за малко не влезе в парламента и се смяташе, че зад нея стои Евгени Бакърджиев, моят въпрос е защо СДС като са толкова демократично настроени позволиха да се регистрират партии очевидно пробващи да заблудят избирателя? По bTV и Канал 1 вървеше непрекъсната пропаганда за сините и анти-Симеон с остриетата Найо Тицин и Явор Дачков. Симеон беше принуден да вземе участие в изборите с регистрирана коалиция между Партията на българските жени и Оборище... ха открийте приликите с регистрацията на СДС?

Свежият полъх който НДСВ вкара за съжаление остана неразбран и недооценен, освен успешно управление 2001-2005, за което едни мастити политолози като Огнян Минчев бълвайки огън и жупел предвиждаха, че няма да изкара и половин година и ще има предсрочни избори и придружен от цяло стадо политолози на хранилка в СДС предричаха апокалиптични картини, НДСВ се справи успешно и вторите 4 години като бяха единственото положително нещо в станишевото трагикомично упавление. Ще е грехота ако Бойко Борисов след изборите не се възползва от опита, който царистите натрупаха през тези 8 години, ясно е че до изборите, няма и дума да се обели за тях заради негативният им образ като част от управляващите, въпреки че такива реално са само БСП и ДПС.

edit
Добавям линк към статия на Иван Бакалов въпреки че е доста поразкрасена, има неща които е хубаво да не се забравят, за всеки случай

6 коментара:

 1. Анонимен26 май, 2009 10:50

  За съжаление паметта ти изневерява. Симеон набра тогава голяма скорост ИМЕННО защото медиите бяха напълно негови. Малкото различни мнения бяха удавени в невероятна пропаганда. Както сега между впрочем.
  Не знам само за канал едно, но останалите телевизии си бяха про-царски. За вестниците няма нужда даже да говоря - наскоро намерих един плакат на Симеон отпреди тези избори - притурка към вестник Стандарт.
  Колкото до регистрацията, не знам дали има законово основание да се спират подобни регистрации. И тогава се ревеше много, но това даже не беше прецедент, даже не беше първи опит.

  Или паметта ти не стига до клонингите на ОДС от преди? На едни избори бяха цели два, или си забравил? СДС-Център, СДС-джижение и СДС-либерали нещо да ти говори? Вярно че избирателите на ОДС са по принцип по образовани и не се объркват така лесно и клонингите не получиха никакви гласове.
  За десетината БЗНС-та да не говорим.

  Недей се впряга много и не вярвай чак толкова на пропагандата че 97-01 е било най-черния период и всичко лошо е станало тогава.

  ОтговорИзтриване
 2. @kenanoff,
  Само Труд пропагандираше за царя, другите вестници нямат значение поради ниския си тираж тогава, bTV четяха в централните си новини художествена литература как бивши царе се гонели с камъни, за Канал 1 един Найо Тицин който беше всяка вечер в По света и у нас, а сега работи в ДСБ (странно :)) е достатъчно да го споменем. Останалите телевизии освен bTV и Канал 1 вероятно са били информационен източник за най-много 2-3%...

  това
  "не вярвай чак толкова на пропагандата че 97-01 е било най-черния период и всичко лошо е станало тогава."
  не виждам причина да го пишеш, за мен правителството на Костов е най-успешното след промените, след това е това на Симеон, това обаче не значи, че трябва да съм им благодарен за нещо и да пиша глупости като това, което съм цитирал

  ОтговорИзтриване
 3. Първата част на поста ти е принципно съвсем вярна. С тия "демократи" до никъде сме.

  Но във втората някак си много хирургически разделяш НДСВ от ДПС. Сякаш не беше точно царя, този който въведе Доган отново на бял кон във властта и с който колаборира вече 8 години. Управлението НДСВ+ДПС започна общо взето всички тия практики, които правят гражданите днес да са отвратени от политиката повече от всякога. Тоталното безочие.

  Две думи: магистрала Тракия.

  ОтговорИзтриване
 4. ако не бяха допуснати фалшификатите откраднали 5% от НДСВ през 2001-ва, царят нямаше да бъде принуден да се коалира с ДПС. Проблемът магистрала Тракия се казва Симеон и прекалено финото пипане, без извиване на ръце, прескачане и нагласяне на закони подобен род проекти доста трудно се реализират

  ОтговорИзтриване
 5. СДС има нов лидер, всичко останало е старата измет. не случайно не ги показват по телевизора

  ОтговорИзтриване
 6. бтв пламен радонов ме уреди за казармата, беше сложен за зам-министър на отбраната, маша на едно търновско босче :)

  ОтговорИзтриване