петък, март 13, 2009

Кой да гласува?

Предложението 16 годишните да може да гласуват на Ковачки Груп(Движение "напред") не е лошо, как може всеки дъртак на 90+ години едвам виждащ и чуващ да гласува, не знаейки на коя планета се намира, че и с придружител, щото и бюлетината не може да уцели, а 16 годишните да не могат??? Също смятам че за да гласуваш трябва да имаш задължително завършено средно образование или учещ за такова без прекъсване, така веднъж завинаги ще се отървем от неграмотните турци и цигани

(ново)
Комунистите предлагат от 21 години да можело да се гласува, а познайте защо, няма край наглостта им, добре че за целта е необходима промяна в конституцията, а 160 депутата няма как да съберат, така че може само да си мечтаят

6 коментара:

 1. Подкрепям напълно, всеки път като ходя да гласувам, виждам само неуцелващи урната, или неразчитащи бюлетината гласоподаватели!

  ОтговорИзтриване
 2. Анонимен10 март, 2009 11:03

  А пък и така ще се оттървем от част от "лошия материал" Mb

  ОтговорИзтриване
 3. Абсолютно съгласен. Малкият проблем обаче е това, че подобен ценз ще изисква лека промяна на държавното устлойство, защото демокрацията, както е дефинирана днес налага на всички правото да гласуват.

  А мен ако питаш, не средно образование, ами тест за интелигентост требе да е ценза. Но аз съм прекалено мого привърженик на диктатурата като строй. Щото, уви, хората не са узряли за анархия :)

  ОтговорИзтриване
 4. Анонимен11 март, 2009 16:29

  Ами с тези идеи, дайте направо да се връщаме към "Който не работи, не трябва да яде!" и да гласуват само работещите?!?

  Аз пък не искам да издържам партии, избрани от деца...

  Така че, нека да се фокусираме върху това какво е по-добро за българия, а не да се разделяме на цесекари и левскари и пак да си седим в мизерията?

  Успех!

  ОтговорИзтриване
 5. Анонимен11 март, 2009 21:27

  В закона за изборитенчетох 1990 г, че лица над 70 г не гласуват. Да ама сега не е така. Аз съм за гласуването на 16 годишните, Има лична карта - да гласува, а от 18 г да бъде избирам!

  ОтговорИзтриване
 6. Защо да не!? Идеята не е лоша...определено ще вдигне с един/два процента избираемостта. Верно 16-годишните малко...все повече затъпяват, но пък от друга страна с повечето социални контакти, които поддържат имат по-голям шанс да стигнат до правилен избор от една възрастна дама, която от 60 год. избира една и съща партия!

  Идеята хубава, ама няма шанс да се осъществи в близките 2-3 избора.

  ОтговорИзтриване