вторник, януари 27, 2009

Да си Явор Дачков

Много силна статия Шуми Шуми Яворе на Жоро Неделчев за омразата, завистта и злобата, която десетки хиляди българи, а може би и повече, таят към известните и успели сънародници. Конкретният повод е статията на Яворчо срещу Лили Иванова, как се дразнел, че му я натрапвали докато работел в националното радио, баси чудя се как ли издържат хората в щатите с това натрапване на Мадона толкова години и дали там има такава омраза към нея от това.
Това е същият рефлекс, раждащ сегашната омраза, завист и злоба към Бербатов, който, кой знае защо, не стана нито спортист, нито мъж на годината.
***
Същите тези хора се дразнят и от появата на личности като Бойко Борисов - суетен, красноречив, но и достатъчно активен политик от западен тип, който разбута статуквото в загноялата българска партокрация. Преди него обект за атаки от въпросните хора беше и царят, чиято основна вина в момента се оказват претенциите към имоти, които действително му принадлежат - независимо от всички заслуги на този човек към нормализирането на живота в държавата през последните 8 години.
***
Ще чуете и видите същите хора да плюят по Азис, Слави Трифонов или Венета Райкова, да злословят срещу Деси Слава, Ивана или Глория, да завиждат на Иван и Андрей за бързото им забогатяване, да твърдят, че "Комиците" е най-тъпото предаване, което някога са гледали, а Евтим Милошев е поредният некадърник в тв бранша.
Преди няколко дена фенове на ЦСКА се скъсаха да псуват един от най-добрите за всички времена български волейболист - Пламен Константинов, същите в мачовете на националния се делят на сини и червени, пак същите псуваха и Бербатов докато беше в ЦСКА.
Няма ден в който да не срещна основно в блогосферата плюене по "некадърния" кмет за задръстванията и странно и за боклука, да се чуди човек какво може да се направи с един милион автомобила? да ги изпари ли? В същото време нито един блогър не се напъва да даде каквото и да е решение, някак много по-лесно е да направиш блог "Kak Ne Se" отколкото "Kak Se". Тоталното отрицание и в момента върви с пълна сила с поредната простотия - линкване на government.bg с думичката провал, приличащо на поредното преброяване на овцете в блогосферата, що бе? що на government.bg - некадърниците си имат конкретни имена и конкретни прегрешения всичко останало минава през груповата безотговорност.

12 коментара:

 1. хайде хайде, макар явор дачков да е смешник, текстът му за лили иванова удря право в десятката. гласът й е ужасен, а още по-ужасяващо (за мене лично де) дори от опитите и да пее на 70, е превъзнасянето й като "прима".

  ОтговорИзтриване
 2. Лонг,това от теб не съм го очаквала...ми който може да пее и на 70 се справя блестящо/спр.Лили Иванова и мн.други,които естествено боготворим щото не са българи/,а колкото до "ужасния глас",тук вече ще замълча ,да не си разваляме приятелството..:))

  ОтговорИзтриване
 3. Лонги, както вече Явор Бабоеба нагледно показа, никога не е късно човек да стане за смях... Според мен ти се опитваш зорлем да избързваш!

  ОтговорИзтриване
 4. Предлагам Явор и Лили да бъдат разстреляни заедно :)

  ОтговорИзтриване
 5. Спомням си един мач между Ловеч и Левски, който се проведе в края на лятото на 1994 г. В състава на Левски имаше 6 човека, заради които само преди 1-2 месеца цяла България не спеше и празнуваше техните победи на Световното в САЩ.
  Няма нужда да споменавам, че през целия мач бяха брутално псувани от всички фенове на Ловеч.

  ОтговорИзтриване
 6. анонимна, как да не си го очаквала, аз в моя блог лили иванова съм я споменавал няколко пъти и то все с лошо...

  от утре да ме четеш внимателно :)

  ОтговорИзтриване
 7. Всеки може да бъде прост, но е грозно и жалко като афишира простотията с "компетентността" си по всички въпроси.
  Лили Иванова и на 17 и на 70 и на 170 показва, че няма коя да я наследи нито като глас нито като професионализъм в малката ни злобна държавица, пълна с дървени философи и неуспели дребни душици.

  ОтговорИзтриване
 8. Лонги, аз мислех, че си смешен едва отскоро, а сега разбирам, че си бил смешен по-отдавна... Гордей се, че си споменавал все с лошо Лили Иванова. На такива като тебе на Запад им казват attention whores.

  ОтговорИзтриване
 9. Лилито е професионалист отвсякъде и заслужава адмирации, какво като е на 70 години, всички ние ще станем на толкова един ден!

  ОтговорИзтриване
 10. Браво Яворе, моите уважения за истините относно "ПРИМАТА" Лили Иванова. То нейното вече намирисва на по....не. То не бяха дитирамби,то не бяха суперлативи,то не беше цяло предаване от придворния и писач Мартин Карбовски! Иза какво в крайна сметка? За едно чудо което сигурно ползва много нафталин, за да съществува все още,нищо,че парфюмите му са много скъпи. А бе дала 50000 за шопинг, била ВИП персона. Дрън дрън шикалки. Драга Лили затвори вече страницата. Крайно време е!?!?
  И отново БРАВО Яворе!

  ОтговорИзтриване
 11. Иван Димитров01 март, 2009 13:22

  Вокси смешника смешен !!! Ето това си ти.

  ОтговорИзтриване
 12. Ванчо, радвам се, че те забавлявам :)))))

  ОтговорИзтриване