неделя, декември 14, 2008

Новата Data.BG е супер

data.bg

Колкото и негативни коментари да се изпишат е повече от очевидно, че като интерфейс и замисъл новата дата е силно напред, много по-добра от старата и всъщност като говорим за старата в нея освен един сърч на сторетата, нищо от останалата й функционалност не ме привличаше, сега с модерния си и красив дизайн, функционален и интуитивен интерфейс, преминаването към IP.Board на форума (странно, но има потребители искащи си старата грозотия под PHPBB), обединяването на всички услуги, преди стояха някак самостоятелно, и пускането на поточето, с което да следиш приятелите си, нещата изглеждат повече от добре. Остава да си пооправят флашплейър-а, че в момента реално няма такъв както да позадълбаят в потребителските статуси и глезотийки ала фейсбук

5 коментара:

 1. От няколко дена само отлагат стартирането на новата Дата. Дори не успях да си стигна до файловете user.data.bg.........:(

  ОтговорИзтриване
 2. Какво ме интересува интерфейса като нищо не може да се прави с него??? Не мога да разбера защо трябва да се променя нещо, което досега е работило без проблем. Да бяха сменили само интерфейса, а не да омазват целия сайт.

  ОтговорИзтриване
 3. Съгласен съм с мнението ти - предишната дата.бг за мен беше един сърч и един форум към него - сега нещата изглеждат доста по-мащабни. Дизайна наистина е готин и приветлив, поне 1-2 класи над предишния.

  Дотук обаче се свършва с добрите думи - начина по който забавиха пускането му и тоновете бъгове които излязоха като го пуснаха говорят само за едно - недоизкосурена работа по прехвърлянето и недотествана нова версия - на мен лично ми се струва че сайта просто е пуснат преждевременно. Разбира се в тая сфера никога не може да си сигурен какво ще стане като сменяш нещо, но когато имаш няколкостотин хиляди "клиента" пред които да отговаряш е хубаво да си вържеш гащите, за да не се излагаш като бански циганин.

  ОтговорИзтриване
 4. мога да ви кажа само едно–новата дата е пълен отврат нито можеш да изтеглиш нещо нито нищо ... и какво толкова направиха само са усраха..... поне преди имаше един сайт където можеше да се теглиш вси4ко а сега и това не можеш пълна загуба на време

  ОтговорИзтриване
 5. Анонимен30 март, 2009 23:01

  Зад всичко стоят авторските права.Погнали са дата и те са взели, че са се стреснали.Изтрили са всички парчета за които могат да се хванат да ги съдят, за тези за които е трудно да се хванат са ги оставили.Това е цялата история.Искат да си плащаме за песните, в което няма нищо лошо, но никога няма да стане.Не и в България!
  Които може да направи нов сайт, в който да споделяме файлове от личните си компютри и ако могат да ни хванат.Ние сме стотици хиляди, "успех на властите" хахаха!

  ОтговорИзтриване