неделя, октомври 05, 2008

Брак, религии... куп идиотизми за кошчето

Не е нормално във времената, които живеем все още да има хора вярващи в глупостите изписани в библии, корани и подобни измишльотини. Вчера някакъв кретен ме убеждава как едва ли не "словото божие" е единствения начин детето ми да си изгради нормална ценностна система. Интересно с кое? с десетте божи заповеди за олигофрени или проповедите за смиреност?? Нима трябва задължително да мина през библията за да науча децата си да не убиват, крадат, мамят да са хора преди всичко, да обичат живота и да се старят да не пречат на останалите, ако има нещо задължително през което трябва да се мине то е доброто образование, отваряне на очите за истинските ценности и поглед отгоре, или така нареченото духовно извисяване, което съвсем не е задължително да се постигне чрез религиозни кретении, въпреки че някои по-напредничави религии помагат. Също доста трябва да се внимава с това извисяване, че някои съвсем се изгубват във висините и се превръщат в бреме за околните.

Докато религията поне в географските ширини, които живеем не е сериозен фактор, то бракът, за съжаление все още е, благодарение на купища образцови семейства възпитаващи децата си в следване на всевъзможни тъпотии без да се запитат защо, без да им дават отговор защо и възпитаващи ги да не питат защо е този брак - да те държи в правия път ли? като обица на ухото? или за информиране на държавата, че Сульо и Пульо са женени, то на нея като гледам и е през... и като поредно потвърждение че бракът пречи идва ето този пост

4 коментара:

 1. Умиляват ме вярващи, независимо от религиозната им принадлежност, които като неуморни пчели са извлекли от вярата си най-вече непреклонна и досадна агресивност .

  Все си мисля, че по-близо до всевишния, ако го има, са хората, които просто гледат да не се държат като идиоти, да уважават останалите и да си гледат работата.

  ОтговорИзтриване
 2. Бракът не пречи !!! Единственото неудобство е,че след полагането на подписа получаваш като "сватбен подарък" и цялата рода на партньора си,но това е друга тема...Дали с брак или не,най-важното за едно успешно съжителство е ЛЮБОВТА /дано не прозвучи сладникаво,ама то си е така/.Всичко останало е тънки сметки и ...чалга.

  ОтговорИзтриване
 3. За религията - няма какво повече да кажа от теб, на това аз му казвам добро възпитание и то няма нищо общо с имагинерни гръмотворци :)

  Нека да не се съглася обаче за брака. При това от позицията на развеждаща се в момента, разделена от година и половина след 9 години брак. Подписът не разваля нищо, подписът няма никакво отношение към отношенията в двойката - те или ще се скапят, или не.
  И макар че щеше да ми е много по-лесно да не трябва да давам парии на адвокати и на държавата, не съжалявам за брака и не смятам, че подписът ми го е провалил.
  И смятам някой ден пак да се бракувам :) Отива ми да съм женена ;)

  ОтговорИзтриване
 4. ако не си женен е много трудно да имаш любовница - все ще иска да ти сложи хомота :)

  ОтговорИзтриване