събота, септември 20, 2008

Въпрос на деня

22 септември е национален празник на България. Всички трябва да се радваме за извоюваната ни свобода, на тази дата през 1908 година, страната ни обявява независимост.
Днес, 100 години по-късно на същата тази дата стартира пошлото предаване Big Brother. Нужно ли е то да почне точно на датата, на която честваме 100 години от независимостта на България.
arrowsss
Big Brother 4 стартира на 22-ри, предпоследният понеделник на септември, превърнал се в традиционен старт вече трети сезон подред
Big Brother 3 - 18 септември 2006(понеделник)
Big Brother 2 - 19 септември 2005(понеделник)
Big Brother 1 - 18 октомври 2004(понеделник)
Странно е след толкова години и проведени дискусии едно шоу продължава да разбунва пуританите, повечето от които бъркащи задръстеност и ограниченост с интелектуално извисяване. В дни като 22 септември няма как да не се радвам на комерсиалните телевизии предлагащи това, което се търси вместо тъпеене пред тъпи чествания и още по-тъпи филми повтарящи се всяка година, като изтърканите библейски продукции , разбира се помислено е и за всеки желаещ да гледа повторението на празника чрез предвидената да изпълнява обществени функции телевизия БНТ-1, не би трябвало да са недоволни, защо тогава искат да ме лишат мен и да ми натрапват празник, че и чувства на гордост, патриотизъм, национализъм и най-вече независимост от ТВ-то цяла вечер, при положение, че няма да ги изпитам поднесени по този начин. Отделен въпрос е докога все ще лежим на стари лаври и каква гордост, независимост и патриотизъм може да изпитва човек знаейки че сме най-бедната и най-крадливата държава в ЕС, с възможно най-некадърното мекотело за министър председател, турска етническа партия в управлението, руска инвазия в икономиката продаваща ни най-скъпите газ и нефт, ебахти независимостта.
Повечето българи няма да забравят какъв ден е 22 септември, най-вече защото е почивен. Тази дата обаче ще си остане в сянката на 3-ти март, Освобождението, първата и най-голяма крачка към извоюването на така ценната независимост от Османската империя

Няма коментари:

Публикуване на коментар