петък, септември 05, 2008

Първо гей, после "бреййй!"

Само какъв шум се вдига около това творение на hotNews.bg
първо китка после бреййй
Било абсурдно, окарикатурявало, иронизирало, уронвало някакъв престиж... а стига бе, единствената карикатура са всички гейове, педали и изперкали кучки, които само си чешат езиците с някакви нарушени права, съвсем заприличват на мангалите, тази картинка освен посетителите на hotNews.bg едва ли някой друг щеше да е забележи, само че сега благодарение на тези с нарушените права сега и ти я виждаш, което определено си е успех за сайта. Малко повечко чувство за самоирония няма да навреди особено на гей-частта, не са единствените, с които се ебават, но са единствените, които реват като путки(защо ли) за права и глупости, а с тях разни помъдряващи или по-скоро издребняващи бички.

13 коментара:

 1. Евреите се смеят на вицовете за евреи, адвокатите - на тези за адвокати, програмистите - на тези за програмисти, даже съм виждал и блондинка да се смее на виц за блондинки.
  Единствените без грам чувство за самоирония са, незнайно защо, наричащите се gay.
  А когато се взимаш твърде на сериозно, просто даваш подхранваш околните :)

  ОтговорИзтриване
 2. хм, според мене рекламата е заигравка с тия "светски личности", които се правят на гейове с поведение, за да привличат вниманието - както забелязваш, скобата насила придържа ръката в съответната позиция

  ОтговорИзтриване
 3. @ken, защото сами не са се възприели за нормални

  @Long, точно заигравка с някои светски личности е, но основното което възмущава някои е неестественото положение на китката /да забравим за меките китки/ все едно е нещо неестествено да си гей, а всъщност единственото неестествено е да се правиш на някакъв какъвто не си и да парадираш с това, като лесбо-ласките между Андреа и Галена на турнето на Пайнер

  ОтговорИзтриване
 4. voxy, за пореден път декларираш плиткия си подход към въпроси, свързани с дискриминацията и предразсъдъците. Очевидно по причина, че ти самият си страдащ от предразсъдъци и стереотипи човек.

  Тук не става въпрос за "права". Това очевидно е понятие, чийто смисъл експлоатираш неграмотно и фриволно. Тук става въпрос за стереотипизацията, която подхранва предразсъдъците, а те на свой ред дискриминацията.

  Ти си човек в тясна кутия с изрязано малко прозорче в нея. И през това прозорче виждаш само това, което можеш или пък което пожелаеш. Очевидно си неспособен да вникнеш в проблематиката на една малцинствена група (каквато и да е тя) - както знаем страдащите от предразсъдъци хора обладават "таланта" да филтрират неугодната им информация, - но поне бъди честен пред себе си и признай, че в позициите си се ръководиш от неприязън спрямо групи от хора, които не познаваш и не желаеш да познаваш. Тоест не си способен да се поставиш на мястото на човек от малцинство и следователно оценките ти са лишени от стабилна аргументация и стойност.

  От страни е лесно да се говорят помпозни фрази и да се правиш на голям мъжага, но истината е че си просто човек, който препоръчва да се "гледат цици" и т.н. Колко висока културна стойност има приноса ти само ти си знаеш.

  Има моменти, в които човек трябва да прави обективна оценка на интелектуалният си капацитет и да знае въз основа на това къде и кога той може да изкаже нещо смислено, и къде и кога не.

  ОтговорИзтриване
 5. @Stalik, след като направих оценка на интелектуалния си капацитет, прецених да пиша по темата в блога си

  И ти може да гледаш от друго малко прозорче поставяйки се в центъра, не гейовете, а Галена, Андреа и куп педерасти в шоубизнеса са там, толкова години минаха, да си гей изобщо не е нещо ненормално за голяма част от обществото, само че галени андреи, имиджмейкъри pr-кретени продължават да експлоатират хомосексуалността като нещо изключително интересно за масите, правят какви ли не чупки само и само да се докопат до медийно внимание/което и им се дава, и по-скоро там е проблема/. Тази идиотщина може да свърши само с подобни ебавки

  ОтговорИзтриване
 6. Много добре направено, свалям шапка на този дето го е направил!

  Общо взето, ако гейовете искат да се приобщят към обществото, трябва да осъзнаят, че това че са с обратни наклонности не ги прави с нищо по-лоши, но и с нищо по-добри от останалите. Иначе какво се получава ? Едните се крият и си мислят, че обществото ще ги заклейми, защото са различни, а другите парадират с различието си и го изопачават като достойнство. Просто и самите гейове май не могат да осъзнаят, че са си нормални хора като всички останали.

  ОтговорИзтриване
 7. Уважаема гей общност, престани да се правиш на ощипана мома и да търсиш дискриминация навсякъде. Всъщност, на повечето хора им е през оная работа кой къде си го мушка и с кого, само ти смяташ обратното.

  Също така, престани да комбинираш в едно изречение думите "гей" и "гордост", някак си е смешно. Както каза колегата ницкнаме, това че си гей не ти дава някакво предимство пред останалите, ти си точно толкова човек, колкото и всеки друг.

  Значи може да има вицове за блондинки, адвокати, евреи, мюсюлмани, американци, руснаци, чукчи и т.н., ама за гейове - не. Щото било дискриминация.

  Yeah, right

  ОтговорИзтриване
 8. Уважаеми Дидо, думите "гей" и "гордост" много си подхождат в едно изречение и в никакъв случай не издават превъзходство, нито идеята за такова. Но тъй като очевидно семантиката на българският език ти е чужда, предполагам трудно ще схванеш това. "Гордост" не е едноличен синоним на "превъзходство". Думата има далеч по-богати нюанси. Затова не ми дръж сметка за това аз какво и как ще говоря.

  И не, не само аз смятам обратното. И не, на повечето хора не им е през оная работа. Мога да ти цитирам официални статистики. Ако претендираш твоето мнение да е над тях по авторитет и надеждност аз с радост ще те изслушам за това на какви аргументи почива твое твърдение. Боя се обаче, че и те като теб са въздух под налягане.

  @voxy: напълно съм съгласен с теб по отношение експлоатацията на хомосексуалността с пи ар уклон. Но тази реклама колкото се бори с това явление, толкова го затвърждава и като стереотип, представяйки хомосексуалността като моден маркетингов подход. Ето това е некадърното в случая. Когато предаваш някакво послание то може да бъде двусмислено и неясно или ако умишлено си го направил такова, или ако то е станало такова заради некадърното ти отношение като автор на посланието. :)

  ОтговорИзтриване
 9. P.S.: Да си спомним как една жена осъди преди години Загорка (ако не ме лъже паметта) за приравняването на жената до материална облага на мъжа, наред с колата и бирата...

  ОтговорИзтриване
 10. Да, чужда ми е семантиката на българския език. Нека да видим най-популярното значение на pride според dictionary.com:

  1. a high or inordinate opinion of one's own dignity, importance, merit, or superiority, whether as cherished in the mind or as displayed in bearing, conduct, etc.

  Ако държиш толкова на семантика, ползвай думи, които да опишат точните чувства, НЕ употребявай думи, които имат друго първично значение. Т.е. - не присвоявай думи и не нападай другите, когато се учудят какво точно имаш предвид.

  Остани си горд гей и продължавай форумните войни със здраве, аз просто нямам време за дълги и безсмислени дискусии по теми, които не ме вълнуват особено много.

  ОтговорИзтриване
 11. Гордост: уважение към значението и стойността на собственият характер, живот или постижения.

  Гей гордост: отсъствието на срам от това, което си, без значение в какво те убеждава хетеросексисткото мнозинство (че си "обратен", "извратен", "сбъркан", "счупен"...).

  Тъй като си виден филолог, само че ползващ английски сайтове за английска лексика, аз ще те поканя да ми посочиш "думи, които да опишат точните чувства".

  Компетентността ти по отношение на семантиката на българският (и не само) език е твърде съмнителна, предвид явният ти провал да анализираш думите адекватно. ЩЕ употребявам думи така, както се употребяват те. А на теб препоръчвам да избягваш да правиш злоумишлени интерпретации на значението им.

  ОтговорИзтриване
 12. Имам чувството, че на хората всъщност не им пречат гейовете, а безкрайния gay-talk. Всеки си има някой колега в работата или познат, който е гей и на тоя етап хората, които са ок с това са все повече от тези, които не са. Обаче на абсолютно всички им писна от това медийно и извънмедийно обсъждане все едно гейовете са друг биологичен вид. Просто журналистите на сапун :)

  ОтговорИзтриване
 13. на мен много ми хареса градацията на една популярка феминистка в блога й:

  "...чудя се дали да се чувствам обидена..."

  (малко по-надолу, в следващ коментар)

  "...тази реклама ме обижда, сега ще видят те ПЪК!..."

  значи, както аз го чета, те си търсят под воля теле и почват да си измислят причини да се чувстват обидени, за да могат да оправдаят безумните си врясъци. :) по-добро примерче за тоталната липса на връзка с реалността при всичките гейове и радетели за правата им не бях виждал. честито, ревливи кучки такива, още по-малко уважение имате вече ;)

  за жената и Загорка, която беше Kаменица всъщност: мога да ви дам инфо от първа ръка, защото майка ми беше замесена в тази случка - на женска раздумка се подметнала приказка за рекламата (по онова време). майка ми се избъзикала - 'ми айде да ги съдим'.... три дни по-късно една леля от съшата седянка заведе дело...НЕ го спечели, тъй че не си мислете, че можете да съдите всеки, само защото сте станали с гъза нагоре и не можете да понесете един майтап...

  както каза не знам си кой - If you can take a dick, you can take a joke.

  ОтговорИзтриване