понеделник, септември 01, 2008

Смърт на запетайките!

Във форума към Шоуто на Слави са направили следната корекция на едно мое писание
правопис
Единствената причина за използване на запетайки виждам в по-лесната четимост и разкарване на двусмислия, само че така както е дефинирана употребата им се оказва, че на всеки пет думи трябва да се слагат и когато пишеш по-дълги изречения настава едно море от запетайки, които по-скоро пречат и го правят трудно четимо. За същите запетайки ми се заядоха при защитата на дипломната ми в Техническият:
Колега, нито една запетайки не виждам, подобен правопис е неуважение към комисията!
което доведе до скандал след като набързо разясних, че не съм някоя филологическа или педагожка специалност за да ме вълнуват глупавите запетайки, а в дипломната си определено се бях олял, причината - за отрицателно време трябваше да напиша 50 страници описание :), в които разтягах какви ли не локуми, които ми идваха в тиквата, лошото че много бързо и отлитаха, затова трябваше веднага да се пресъздават без губене на време в пунктуация.

3 коментара:

  1. Няма да е лошо да си сложим по едно банерче - "Бъдете снизходителни към правописа - завършил съм ТУ" :)

    ОтговорИзтриване
  2. Усетът за правописа не сте го загубили в ТУ, просто не са ви научили в 1-5 клас...аз обичам запетайките да си стоят на мястото, я си представете, ако аз направя една ел.схема без да съблюдавам никакви правила...с правописа е същото...

    ОтговорИзтриване
  3. Ама те в ТУ и схемите им като запетайките...

    ОтговорИзтриване