понеделник, юли 28, 2008

Ква е тази рок/метъл мания?

Наистина ли е така изведнъж се появиха толкова много фенове на метъла и рока? музиката ли ги привлича или поредната модна вълна. Дори "Retro Радио" става "Радио 1 Рок" поредното рокаджийско след особено популярното Z-Rock и не толкова Мила и StarFM, вероятно има и други, въпреки че тва радиата са умряла работа. Учудва ме как банди без нито един хит за последните десет години цъфват тук с бози отпреди 20 години и купища фенове се разтапят и поставят гостуванията им като някаква невероятна чест.
Срещу Металика заради Nothing Else Matters, не мога да кажа нищо, въпреки че тва май е единствената тяхна песен, която ми харесва, но за всички останали - нормално ли е!?! някакви пенсии на по хиляди години с хитове от тяхното време идват тук и кефят 20 годишни пички е тва не мога да го разбера, баси извратения свят, чакам с нетърпение да почнат да мрат по сцената, доста подходящо място е предвид облеклото на феновете

11 коментара:

 1. Аз мисля, че заради цялата тази помия от черна чалга по МТВ и наща си родна балканска, хората просто преоткриват качествената музика.

  И аз така направих, когато чух тази песан на металика се зарибих и си свалих цялата им дискогравфия и разбрах, ча песните им от преди двадесет години са най-добрите им. Просто и те видяха комерсияла и почнаха да правят помии

  П.п. Nothing Else Matters всъщност, не е чак пък толкова добра, говоря като текст.

  ОтговорИзтриване
 2. тъй си е, полихронов - време беше да се свърши с тоталното господство на черната и бялата чалга

  имало е времена, когато по МТВ са пускали главно рок, ама само можем да се надяваме да се възродят :)

  ОтговорИзтриване
 3. И аз не мога да се начудя на някакви дечица, които съвсем сериозно се смятат за метъли и рокаджии при положение, че тази музика е била в разцвета си дълго преди да се родят... Верно ли си мислят, че да случаш метъл и рок е страшно cool? Нещо ново случило ли се е в тази музика през последните 20 години?

  ОтговорИзтриване
 4. Denia май не се е случило, като се 3амисля поне от 20 години не съм чул някой метъл вокал да си сложи силикон, ходи ги ра3бери - прошляци някви, а3 не се чудя как се намират хора да ги слушат още.
  чудиш се на децата? а де? вместо да слушат му3ика, която е в ра3цвета на силите си сега, пее се 3а актуални неща, като - яки пички, пичове, мутри, коли, силикон, как да те клатят на 3адната седалка на москвича, как 13 годишна трябва да и3глежда като 30 годишна кувра и подобни

  voxy винаги е имало(и ще има) много фенове на рока и метъла. просто в бг някой хора осъ3наха, че от това могат да се вадят пари ;)

  ОтговорИзтриване
 5. Стояне, пиле шарено, ти си ясновидец. Как ме уцели до последния детайл! Да не си ме следил? Аз съм духовната дъщеря на Весна Змиянац, цяло Хасково ме знае. Сега, докато пиша, треса сланинки и пайети под звуците на последните чалга-хитове. Че то освен метъл и чалга друга музика има ли?

  ОтговорИзтриване
 6. не знам метъла да е умирал, просто Металика са мегазвезди от 20 години

  хората слушат което е стойностно, независимо от датата на излизане

  метъл радиата се на плодиха като зайци, но скоро ще им отеснее пазара и ще се наложи слизане от клона и преориентиране към друга аудитория

  ОтговорИзтриване
 7. Забравяие, че освен метъл, хип-хоп и чалга има и групи с дълга кариера като U2, Depeche, New Order и Cure, да не говорим за бритпоп бандите от 90-те и 00, които събират също огромни тълпи на концерти. Преди 2 седмици бях на концерт на Manic Street Preachers и мога да ви кажа, че кипяха от енергия.

  ОтговорИзтриване
 8. между другото метъл не е равно на металика нито металика не е равно на метъл, както искате го разбирайте :) какво ви пречат децата-да слушат каквото им душа иска. между другото който мисли че ще изкара пари с метъл в бг нека се събуди

  ОтговорИзтриване
 9. а дали слушат каквото им е на душа или каквото е модерно?

  ОтговорИзтриване
 10. В Бг никога няма да стане модерно. Още по-малко в момента. Въпреки че не съм тръгнала с кубинките, все се намира някой убостник из даскалото да писне след мен: "МЕТЪЪЪЛ!!!" и в същото време се смята за особена гордост да имаш цялата дискография на Азис на телефона си. На някой друг ги разправяй тия, че метълът бил на мода. И стига с Металика! Както каза Анонимния пред мен, не се изчерпва целия жанр с тях.

  ОтговорИзтриване
 11. my friend is bulgara and I think so but .. maybe metalika reali is not good but listen this : system of a down - aerials ! say me are this song good ??????
  omg I love the metal music ..

  ОтговорИзтриване