неделя, юли 27, 2008

Убиват черноморието ни

Дошла някаква шведка в България да си пече едрия гъз и с надеждата за по-качествени хуеве в голямата си путка, вместо това, ваканцията й преминала в свинене с евтин BG алкохол и вероятно с курове от мъже, които никога не би чукала трезва. Е как няма да е разочарована?!? Аре по-живо по здраво с моите съболезнования.

По-интересно е как се правят глобалните заключения - тази путка по-горе се оплакала на своята приятелка Катя и последната веднага е дава като пример сякаш е някакъв невероятно авторитетен източник - шведски освинил се крокодил, който се оплаква и от BG-алкохола, сигурно някой й го е изливал в устата насила и никъде не е можела да се Absolut-изира.

В коментарите към същата статия, друг пък се възмущава как в стария град на Несебър било пълно със сергии като някакъв битак, ми моят първи спомен от Несебър - началото на 90-те е точно с това - купища сергии с всякакви боклуци, на които и тогава се чудех как някой може да им се кефи, ма явно има такива, виновни за сергиите са купувачите - същите тези туристи, които щели да ни зачеркнат завинаги от календара си. Не знам за коя поредна година се надава този вой, а черноморието ни продължава да си е все така пълно.

Отделна боза са еколозите - ебавала се майката на някаква природа. Каква природа е имало по българското черноморие преди 89-та примерно? ако кажем че след това са й ебали майката, от онзи период ако не нещо има останали картички, аре разровете се из прашлясалите фотоалбуми на родителите си и вижте за какви грозотии говорим, истината е че природата по българското ни Черноморие никога не е струвала нещо, няма нищо красиво ценно уникално, което да си заслужава да се пази/а не да се развива/, освен камънаци едър пясък, храсталаци и обикновени широколистни дръвчета плюс купища грозни соц постройки.

Последният коментар/засега/ към статията е с най-точния цитат

The first thing I ever learned about Bulgaria was that if you want to learn anything about Bulgaria, don’t ask a Bulgarian.

Why? Apparently, Bulgarians have all sworn a secret pact to say nothing but horrible things about Bulgaria to any foreigners they might meet—including, it turns out, those they know full well have been in Bulgaria long enough to have formed their own opinions, and not be fooled by the naysaying locals.

2 коментара:

  1. Абсолютно си прав. Открай време ме дразнят две неща - воят, че не останала природа по Черноморието и воят, че поредният сезон щял да бъде слаб и без туристи.
    Първо, природа си има достатъчно, на който му се искат храсталаци, пущиняци, блата и букови гори - да ходи и да ги осира на воля, оставяйки след себе си тонове салфетки и тоалетна хартия.
    Второ - курортисти има достатъчно и винаги ще има. Това, че повечето хотели са зле с мениджмънта и от година на година опират до все по-бедни и отчаяни западняци, си е частен проблем на тези хотели. Когато инвеститорите у нас се научат, че трябва да се дават пари не само за строителство, ами и за персонал и мениджмънт, чак тогава ще започнат да печелят. Дотогава ще ги слушаме да се вайкат, надвиквайки се с пишман-еколозите.

    ОтговорИзтриване
  2. Камен бряг ме кефи, ама той е само камънаци наистина ;) Иначе може и да се опразни верно, понеже точно на най-големите курорти обслужването е ужасно и има толкова много хора, че ме навяват терористични мисли. Но и отдавна се знае, че най-бедните туристи идват тук, така че сигурно ще мине време преди да решат, че е време да вдигнат левъл :)

    ОтговорИзтриване