четвъртък, юли 24, 2008

Цитат на вечерта

"Това е което имам да казвам - като open source фен, професионалист и каквото още съм."
Йовко Ламбрев - виден блогър, а както разбираме и професионалист и още каквото там е.

btw, Професионалистът е получил убийствен коментар, след който каквито и локуми да разтяга за любовта си към Apple и open source-а (едновременно) плюс омразата и причините за това към Microsoft, са неубедителни
Много ми е любопитно какво мислиш за критиките към Apple, че те само вземат от отворения свят (свободен като в BSD) без да връщат нищо обратно. Аз мисля, че са основателни, и като имам пред вид специфичния хардуер, относително високите цени, склонността към vendor lock-in и напоследък опитите да контролират дори съдържанието (откровен DRM в някои техни продукти), не бих си купил нещо тяхно. Те са по-зле и от Microsoft в това отношение. Напомнят ми на тях и по предимството на шаренията пред съдържанието, макар че в случая с Apple, под капака стои нещо много по-добро.

Ябълките са сладък продукт, гладък отвън и месест отвътре, с unix-ки семки, но на тези пектинът им е вреден за храносмилането. Та, емоционалната ти привързаност към Apple наистина ли е по-голяма от вярата ти в правото на всеки да бърника софтуера до bit, да подменя хардуера както намери за по-евтино и да си ползва съдържание на воля?

2 коментара:

  1. погледни правилата, които супер-блогъра е измислил за постване на коментари в блога си: гарантирано ще се посмееш :)

    ОтговорИзтриване
  2. йовко просто обича да си говори... говори... говори...

    повече го бива като организатор

    ОтговорИзтриване